12-08-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere de manier om de hoeveelheid e-mailberichten van LinkedIn in te stellen. Ook behandelde we de Twitter Dog House waarmee je accounts tijdelijk kunt ‘ontvolgen’ en de nieuwe Facebook-opties om gerichter statusupdates te plaatsen vanaf een bedrijfspagina. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Inplannen social media berichten leidt tot hogere conversie

het inplannen van berichte leidt tot meer conversie - social media schedulingHubSpot deed onderzoek naar de impact van het inplannen van blogartikelen en deze publiceren via andere social media. Het strategisch inplannen van blogartikelen en deze doorplaatsen via andere social media kan volgens het onderzoek leiden tot een hogere conversieratio.
Lees verder.

De hoeveelheid e-mailberichten van LinkedIn instellen

Frequency of emails - LinkedInHet is mogelijk om zelf in te stellen voor welke activiteiten op LinkedIn je wel- of geen e-mail wilt ontvangen. Daarnaast kun je ook bepalen hoe vaak je e-mailberichten wilt ontvangen.
Lees verder.

Effectiviteit van het adverteren op Facebook neemt toe

Advertenties op FacebookHet adverteren binnen Facebook is in het afgelopen jaar in effectiviteit toegenomen. Onderzoek van TBG Digital laat zien dat het afrekenen per duizend vertoningen (CPM) in de afgelopen twaalf maanden met 58 procent is gegroeid.
Lees verder.

Ontvolg tijdelijk mensen op Twitter met ‘Twitter DogHouse’

Ontvolg mensen tijdelijk op Twitter met Twitter DogHouseMet Twitter DogHouse kun je mensen tijdelijk ontvolgen, je bepaalt hierbij zelf de periode.
Lees verder.

Twitter berichten automatisch doorplaatsen naar LinkedIn via IFTTT

If-Then - Tweets doorplaatsen naar LinkedIn - nsma - 2012De mogelijkheid om Twitter berichten automatisch door te sturen naar LinkedIn is al enige tijd niet meer beschikbaar. Dankzij de online tool IFTTT is het toch mogelijk om dit te doen.
Lees verder.

Facebook bedrijfspagina’s kunnen gerichter statusupdates plaatsen

Het gerichter plaatsen van statusupdate vanaf een Facebook bedrijfspaginaFacebook breidt de mogelijkheden om gericht statusupdates te plaatsen voor bedrijfspagina’s uit. Met het gerichter plaatsen van statusupdates kun je groepen fans effectiever aanspreken en hen nog meer relevante content aanbieden.
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus Twitter

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Het ebook ‘Snelcursus Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Lees verder.