23-08-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) dat Twitter stopt met de limiet van 140 voor Twitter Direct Messages. Verder behandelden de groei van banen in Nederland op basis van LinkedIn data en alle videoformaten voor social media in een handig overzicht. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

De groei van banen in Nederland op basis van LinkedIn

Groei van banen in Nederland op basis van LinkedIn

LinkedIn deed wereldwijd onderzoek naar de verhuisbereidheid van professionals in relatie tot de groei (en krimp) van banen in Nederland. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij.
Lees verder.

 
Twitter stopt limiet van 140 tekens voor Twitter Direct Messages

Twitter stopt limiet van 140 tekens voor Twitter Direct Messages

De limiet van 140 tekens is opgeheven voor de Twitter Direct Messages (DM). In dit artikel staan de wijzigingen en de mogelijkheden van Twitter’s Direct Messages op een rij.
Lees verder.

 
Videoformaten social media

Alle videoformaten voor social media op een rij

Beheerders van social media accounts krijgen vaak te maken met de verschillende videoformaten op social media. Dit artikel zet alle videoformaten voor social media op een rij.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: De snelste manier om LinkedIn skills aan te scherpenDe beste manier om LinkedIn skills aan te scherpen

LinkedIn skills worden steeds belangrijker op LinkedIn omdat ze ook de resultaten van een LinkedIn zoekmachine beïnvloeden. In dit artikel staan tips op een rij om op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier LinkedIn skills aan te scherpen.
Lees verder.

 

Overzichtelijke social media rapportages met SumAll

sumall_logo_highSumAll biedt een duidelijke en overzichtelijke manier om resultaten van social media activiteiten te rapporteren en te delen met collega’s. Met SumAll reports kan eenvoudig een wekelijkse rapportage gemaakt worden in PDF voor social media activiteiten op Twitter, Facebook en Instagram. Als partner van SumAll kunnen bezoekers van de Nederlandse Social Media Academie SumAll Reports aanschaffen met 25% korting. Gebruik deze SumAll link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Praktijkgids van de week: Social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe je social media effectief en waardevol kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis monitor tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en leert je hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Tot besluit wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media en online conversaties kunt monitoren.
Koop de praktijkgids Social media monitoren nu.