25-09-2011 / Ayman van Bregt

De afgelopen week was er veel aandacht voor alle aankondigingen en wijzigingen van Facebook. Daarnaast behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere de invloed van sociale media op online shopping en ecommerce, en dat de populariteit van Twitter is toegenomen in het bedrijfsleven om het zakelijk in te zetten.
In het weekoverzicht van NSMA zetten we de tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

Europese beslissers in het zakenleven omarmen Twitter als zakelijk instrument


Onderzoek van CNBC onder Europese beslissers in het zakenleven laat zien dat 61% Twitter inzet voor marketingdoeleinden en om zaken te doen.
Lees verder.

Vermijd voor de hand liggende steekwoorden op je LinkedIn profiel


Als je op zoek bent naar opdrachten of een baan via LinkedIn is het belangrijk om goed gevonden te worden en op te vallen met je profiel. Gebruik daarom de juiste steekwoorden om goed gevonden te worden.
Lees verder.


6 tips voor een veilig gebruik van Facebook

Hoe kun je ervoor zorgen dat je Facebook profiel zo goed mogelijk is beschermd? In dit artikel 6 handige tips.Lees verder.

Onderzoek naar de invloed van sociale netwerken op ecommerce


Amerikaans onderzoek naar de impact van sociale netwerken op ecommerce laat zien dat verkeer vanaf Twitter zorgt voor de grootste orderwaarde.

Lees verder.

Nederlandse Social Media Academie te gast op Radio Rijnmond


Het radioprogramma ‘Middag aan de Maas’ op Radio Rijnmond had aandacht voor de Nederlandse Social Media Academie. Luister hier het gesprek terug.
Lees verder.


Het aantal managers dat een baan vindt via LinkedIn en social media is verdubbeld


Uit onderzoek blijkt dat het aantal managers dat een baan vindt via social media is verdubbeld.
Lees verder.

Facebook vernieuwt nieuwsoverzicht

Al het nieuws van jou en je vrienden kun je vanaf nu op Facebook op één plek vinden. Ook de privacyinstellingen bieden meer mogelijkheden voor jou als gebruiker op Facebook.
Lees verder.

Een overzicht van je leven op Facebook met ‘Timeline’


Na de ‘Abonneren-knop’ en het Nieuwsoverzicht past Facebook binnenkort ook alle profielen aan. In dit artikel lees je alles over de laatste aanpassingen.
Lees verder.

Cursus LinkedIn gevorderden


Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je meer te halen uit LinkedIn. Afhankelijk van jouw behoefte leer je hoe je opdrachten of een nieuwe baan kunt vinden via LinkedIn.
Lees verder.