27-10-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) dat quotes en hashtags leiden tot meer retweets op Twitter. Verder behandelden we de optie om alle LinkedIn e-mail notificaties uit te zetten en de formaten van social media afbeeldingen zoals die voor Facebook bedrijfspagina’s. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Alle LinkedIn e-mail notificaties uitzetten

Alle LinkedIn e-mail notificaties uitzetten

Het uitschakelen van LinkedIn e-mail notificaties kan een tijdrovend proces zijn. Zeker met de groei van het netwerk neemt het aantal berichten op het grootste zakelijke sociale netwerk in de wereld toe. In dit artikel een uitleg hoe je alle LinkedIn e-mail notificaties eenvoudig in 1 keer uit kunt zetten.
Lees verder.

Het gebruik van hashtags op Twitter leidt tot meer retweets

Quotes en hashtags leiden tot meer retweets op Twitter

Het gebruik van aanhalingstekens (quotes) en hashtags op Twitter leidt tot meer retweets blijkt uit onderzoek van Dan Zarrella. In dit artikel de inzichten uit dit onderzoek wat gebruikt kan worden om meer retweets op Twitter te realiseren.
Lees verder.

Afmetingen afbeeldingen social media

Formaten van social media afbeeldingen op een rij

Wie een Facebook of LinkedIn bedrijfspagina beheert, een Twitter account onderhoudt of een YouTube kanaal verzorgt, krijgt ook te maken met de verschillende formaten van afbeeldingen op deze social media kanalen. In dit artikel staan de belangrijkste formaten van de social media afbeeldingen voor de verschillende kanalen (Facebook, LinkedIn, Twitter, en YouTube) overzichtelijk op een rij.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: If-Then - Tweets doorplaatsen naar LinkedIn - nsma - 2012Twitter berichten automatisch doorplaatsen naar LinkedIn via IFTTT

De mogelijkheid om Twitter berichten automatisch door te sturen naar LinkedIn is al enige tijd niet meer beschikbaar. Dankzij de online tool IFTTT is het toch mogelijk om dit te doen.
Lees verder.

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Koop deze Praktijkgids nu.