23-10-2013 / Ayman van Bregt

Het gebruik van hashtags op Twitter leidt tot meer retweetsDan Zarrella deed eerder onderzoek naar het gebruik van afbeeldingen op Twitter. Uit dit onderzoek bleek dat het gebruik van afbeeldingen leidt tot meer retweets. Dan Zarrella heeft verder onderzocht in hoeverre het gebruik van quotes (aanhalingstekens) en hashtags op Twitter leiden tot meer retweets. Retweets kunnen bedrijven, merken en organisaties op Twitter helpen om meer zichtbaar te worden. Retweets zijn ook wel de mond-tot-mond reclame op Twitter waardoor anderen jouw tweets zien en je mogelijk, als gevolg van het lezen van een tweet, willen gaan volgen. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste resultaten uit het vervolgonderzoek.

Quotes en hashtags op Twitter leiden tot meer retweets

Op basis van 1,2 miljoen tweets die zijn onderzocht door Dan Zarrella zijn de volgende inzichten naar voren gekomen.

  • Gebruik van hashtags op Twitter leidt tot meer retweets
    Tweets met 1 of meer hashtags hebben 55% meer kans om geretweet te worden in vergelijking met tweets waar geen hashtag is geplaatst.
  • Gebruik van quotes op Twitter leidt tot meer retweets
    Het gebruik van aanhalingstekens leidt ook tot meer retweets. Tweets met in de tekst het gebruik van quotes leiden tot 30% meer retweets in vergelijking met tweets zonder quotes.

De onderstaande grafieken uit het onderzoek van Dan Zarrella geven de bovenstaande resultaten visueel weer:

Het gebruik van hashtags op Twitter leidt tot meer retweets

Het gebruik van quotes op Twitter leidt tot meer retweets

Meer artikelen van Dan Zarrella over het meer halen uit Twitter activiteiten en het optimaliseren van tweets

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat artikelen over hoe je meer uit Twitter kunt halen en tips voor het optimaliseren van tweets. De onderstaande, recent verschenen, artikelen kunnen helpen bij het gebruik van Twitter en het optimaliseren van tweets.