23-02-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) vijf voordelen van een LinkedIn groep. Verder kwam aan bod dat vijf tot tien procent van de accounts op Facebook nep zijn en de lessen van hoe grote merken Twitter gebruiken. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Vijf tot tien procent van de Facebook accounts zijn nepFacebook bedrijfspagina

Tijdens bekendmaking van de meest recente cijfers van Facebook, schat het online sociale netwerk dat ongeveer 5,5 procent tot 11,2 procent van de profielen op Facebook nep zijn.
Lees verder.

 

Lessen van hoe grote merken Twitter gebruiken

Leren van hoe grote merken Twitter gebruiken

Het Amerikaanse Simply Measured, een bedrijf dat een social media analytics tool levert, deed eind 2013 onderzoek naar hoe grote merken actief zijn op Twitter. In dit artikel staan de belangrijkste lessen van hoe grote merken Twitter gebruiken op een rij.
Lees verder.

 

5 voordelen van een LinkedIn Groep

7 voordelen van een LinkedIn Groep

LinkedIn is in 2013 weer hard gegroeid in gebruikers en mogelijkheden. Met meer dan 80.000 LinkedIn Groepen in Nederland zijn er diverse voordelen om lid te worden van een LinkedIn Groep. In dit artikel staan er vijf voordelen om actief te worden in een LinkedIn Groep op een rij.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Slim social media management in 30 minuten per dagsocial-media-30-minute-strategy-automation

Het dagelijks social media management is voor veel (marketing)professionals een tijdrovende werkzaamheid. Een goede strategie voor social media berust niet alleen op harder werken aan succes, maar vooral op het slimmer managen van de kanalen.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Koop de NSMA-praktijkgids Social Media monitoren’ in onze webwinkel.

 

Download gratis de NSMA Social media content kalenderCover NSMA Whitepaper Facebook

Met de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.