27-01-2016 / Ayman van Bregt

Twitter verbetert online universiteit #TakeFlightTwitter opent na de lancering van Twitter’s Flight School in 2014 de online universiteit voor alle gebruikers. Wereldwijd kunnen marketeers op deze manier kosteloos meer leren over de optimale inzet van Twitter voor marketingdoelstellingen. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Flight School op een rij.

Online universiteit Twitter Flight School toegankelijk voor iedereen

De Twitter Flight School leerde in 2014 ongeveer 10.000 marketeers hoe Twitter ingezet kan worden voor marketingdoeleinden. In 2015 voerde Twitter een aantal wijzigingen aan de Twitter Flight School door. Recentelijk heeft Twitter de Twitter Flight School voor iedereen wereldwijd geopend, zo blijkt uit de blogpost ‘#TwitterFlightSchool is now open to all marketers‘.

Na veel positieve reacties van marketeers die werkzaam zijn bij grote bureaus, stelt Twitter nu voor 16 talen de gratis online universiteit beschikbaar zodat iedere marketeer beter en succesvoller gebruik kan maken van Twitter. Het nieuwe interactieve curriculum geeft niet alleen goede inzichten in hoe Twitter ingezet kan worden om marketingdoelen te realiseren, maar ook praktijkcases en inzichten (customer insights) over de verschillende gebruikersgroepen op Twitter. Tevens zijn er hulpmiddelen te vinden om intern presentaties te geven om een marketingconcept voor op Twitter beter te pitchen.

Het curriculum van de Twitter Flight School bestaat onder andere uit:

  • Twitter 101 (de basis van Twitter);
  • Hoe een campagne opgezet en gemanaged kan worden om marketingdoelstellingen te realiseren;
  • Hoe Twitter geïntegreerd kan worden in een TV-campagne;
  • Hoe Twitter ingezet kan worden om website verkeer te trekken en conversies te realiseren.

Marketeers die een module succesvol afronden krijgen een certificaat als erkenning voor het behaalde resultaat. Een module volgen aan de Twitter Flight School kan via TwitterFlightSchool.com. In de onderstaande tweet werd de opening van de Twitter Flight School aangekondigd: