15-05-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn is als grootste zakelijke online netwerk, voor velen een startpunt bij het zoeken naar een nieuwe baan. De mogelijkheden die LinkedIn voor  meer dan 500 miljoen professionals wereldwijd biedt zijn krachtig, maar bij de zoektocht naar een nieuwe baan willen niet alle gebruikers dit delen met hun netwerk. Met LinkedIn Open Candidates krijgen gebruikers de mogelijkheid om actief de mogelijkheden van LinkedIn te benutten in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging, zonder dat het netwerk hiervan op de hoogte wordt gebracht. In dit artikel worden de mogelijkheden en de werkwijze van LinkedIn Open Candidates toegelicht.

Onopgemerkt solliciteren met LinkedIn Open Candidates

Met LinkedIn Open Candidates kunnen gebruikers op een afgeschermde wijze bij recruiters aangeven dat zij open staan voor een nieuwe uitdaging. Met de functie is het mogelijk om als gebruiker gericht aan te geven in welk type bedrijven en rollen er interesse is. Belangrijkste functie is dat personen die werkzaam zijn bij dezelfde werkgever, deze informatie niet te zien krijgen.

Gebruikers kunnen LinkedIn Open Candidates als volgt activeren:

 • Stap 1 – LinkedIn Open Candidates activeren
  Ga naar de pagina van LinkedIn Open Candidates via deze link.
 • Stap 2 – LinkedIn Open Candidates specificeren
  Op de pagina die verschijnt kun je de functie aanzetten door de knop ‘Let recruiters know you’re open’ op ‘OK’ te zetten. Hiermee kun je gevonden worden door recruiters op LinkedIn. Vervolgens kun je diverse wensen specificeren zoals functietitels, locatie, sectoren en de grootte van de organisatie. De instellingen zijn direct actief dus je hoeft het profiel niet op te slaan.

 

De onderstaande YouTube-video geeft met screenshots inzicht hoe LinkedIn Open Candidates kan worden ingesteld:

LinkedIn profiel bijwerken zonder je netwerk te informeren

Naast het afgeschermd benaderen van recruiters, kan het ook raadzaam zijn om wijzigingen op een LinkedIn profiel af te schermen. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan kan het helpen om het eigen profiel aan te passen, maar updates voor het eigen netwerk kunnen dan worden uitgezet. Het uitzetten van deze updates kan door het doorlopen van de volgende stappen (browserversie van LinkedIn):

 • Klik op het ‘Me’-icoon bovenaan de LinkedIn homepage;
 • Klik vervolgens op de link ‘Settings & Privacy’;
 • Kies voor de ‘Privacy’-tab bovenaan de pagina’
 • Onder de privacy voor je profiel (Profile privacy), klik je op ‘Change’ naast de tekst ‘Sharing profile edits’;
 • Schakel de knop uit waarmee je netwerk niet meer op de hoogte is van profielwijzigingen en activiteiten die je onderneemt op LinkedIn.

 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.