24-10-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceerde eind september het LinkedIn Learning platform om professionele vaardigheden te ontwikkelen.
Uit onderzoek uitgevoerd door LinkedIn blijkt dat januari een belangrijke maand is voor veel professionals om te solliciteren. In aanloop naar een goede start in het nieuwe jaar stelt LinkedIn daarom LinkedIn Learning voor een week kosteloos beschikbaar voor gebruikers om de professionele vaardigheden verder te ontwikkelen. In dit artikel staan de mogelijkheden en meer achtergrondinformatie over het initiatief ‘#AlwaysBeLearning‘ op een rij.

Ontwikkel je vaardigheden deze week gratis met LinkedIn Learning

LinkedIn wil gebruikers helpen bij hun professionals ambities waardoor blijkt dat veel mensen in de maand oktober bezig zijn met solliciteren. Daarom publiceert LinkedIn de belangrijkste vaardigheden van 2016. Jaarlijks werd deze lijst ‘De 25 belangrijkste vaardigheden op LinkedIn‘ al door LinkedIn gepubliceerd.
Voor Nederland zijn de belangrijkste skills weergegeven in de onderstaande afbeelding:

Ontwikkel je vaardigheden deze week gratis met Linkedin LearningNaast de focus op de bovenstaande ‘harde’ vaardigheden zijn juist ook de ‘zachtere’ vaardigheden belangrijk (soft skills). Recent onderzoek van LinkedIn toont aan dat juist deze soft skills lastig te vinden zijn. 67% van de Nederlandse HR managers heeft daar moeite mee. Het gaat dan vooral om de volgende competenties:

  • ‘Ownership’ (45%);
  • Strategisch denken (41%);
  • Oplossingsgerichtheid (34%);
  • Doorzettingsvermogen (29%)
  • Communicatieve vaardigheden (29%).

Door een training te volgen op één van deze competenties en deze vaardigheden toe te voegen aan het LinkedIn profiel, kan talent zich onderscheiden van de rest.
Een overzicht van de top 10 belangrijkste vaardigheden op LinkedIn wereldwijd en in 14 landen is te zien in de onderstaande Slideshare-presentatie:

 

 

LinkedIn gebruikers die aan de slag willen met de meer dan 5.000 gratis online trainingen kunnen dit in het kader van de ‘week van het leren’ doen van 24 tot en met 30 oktober via LinkedIn Learning. Op basis van jouw LinkedIn profiel en de LinkedIn skills die je bezit zal LinkedIn Learning suggesties doen van trainingen. Als je een training volgt, vinden we het leuk als je jouw bevindingen onderaan dit artikel deelt. En vergeet niet, #AlwaysBeLearning!

Meer achtergrondinformatie over het initiatief #AlwaysBeLearning is te zien in de onderstaande YouTube-video: