22-01-2018 / Ayman van Bregt

Professionals die op LinkedIn willen opvallen kunnen hieraan werken met een compleet LinkedIn profiel. Een belangrijk element om op te vallen met een LinkedIn profiel kan door het toevoegen van vaardigheden. Dit artikel geeft inzicht in de impact van het vermelden van vaardigheden op LinkedIn.

Zo kun je opvallen met vaardigheden op LinkedIn

Vaardigheden bieden inzicht in waarom een professional geschikt is voor een specifieke functie. Een LinkedIn profiel met minimaal vijf vermelde vaardigheden trekt daarom tot 17 keer meer bezoekers. Vaardigheden zorgen voor een hogere zichtbaarheid in de zoekresultaten op LinkedIn. Daarnaast zorgt het vermelden van vaardigheden op LinkedIn dat het eigen netwerk een goed inzicht heeft in de kwaliteiten van een professional.

Daarnaast kunnen vaardigheden zorgen dat het eigen netwerk goed inzicht heeft in sterkten van een professional.Door het inzichtelijk maken van de eigen vaardigheden, kunnen connecties contact zoeken wat de start kan zijn van een interessante dialoog. Vaardigheden kunnen via deze pagina aan het eigen LinkedIn profiel worden toegevoegd of gewijzigd. LinkedIn verstuurt tevens een maandelijkse notificatie voor belangrijke vaardigheden.

Gewenste vaardigheden vanuit bedrijven kunnen worden achterhaald op basis van de meest gevraagde vaardigheden. Gebruikers die nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen of aan willen scherpen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van LinkedIn Learning.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van LinkedIn?

Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.