09-04-2013 / Martijn Baten

Facebook mobiel

De meest populaire Facebook-activiteit op smartphones is het bekijken van het nieuwsoverzicht. Dit blijkt uit onderzoek dat Facebook heeft laten uitvoeren door IDC. In het onderzoek is specifiek gekeken naar de manier waarop er via smartphones van het online sociale netwerk gebruik gemaakt wordt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 7.446 iPhone- en Android-gebruikers in de Verenigde Staten in de leeftijd van 18 tot 44 jaar. De gebruikers werden gedurende één week in maart ondervraagd over het gebruik van hun smartphone.

Facebook, na e-mail en mobiel internetten, meest gebruikte applicatie

Het onderzoek van IDC laat zien op welke manieren er van Facebook gebruik wordt gemaakt op smartphones. Hieronder staan enkele inzichten uit het onderzoek met betrekking tot het mobiele gebruik van Facebook op een rij:

  • Facebook (70%) is na e-mail (78%) en mobiel internetten (73%) de meest gebruikte applicatie op smartphones;
  • Het meeste gebruik van Facebook wordt gemaakt in de avonduren, voordat mensen gaan slapen;
  • De Facebook-applicatie wordt gemiddeld 13,8 keer geopend op een dag met een gemiddelde gebruikstijd van 2 minuten en 22 seconde;
  • Gemiddeld wordt er dagelijks een half uur per dag via smartphones aan Facebook besteed;
  • Mannen zijn voor 75% meer geneigd dan vrouwen om nieuwe mobiele applicaties te ontdekken via Facebook;
  • Gebruikers in de leeftijd tussen 18-24 jaar zijn 2 keer zoveel geneigd om nieuwe mobiele applicaties te ontdekken via Facebook dan gebruikers in de leeftijd van 40-44 jaar;
  • Gebruikers in de leeftijd tussen 30-34 en 40-44 zijn het meeste geneigd games te spelen op Facebook;
  • De meest uitgevoerde Facebook-activiteit op smartphones is het bekijken van het nieuwsoverzicht. 63% van de ondervraagden doet dit meerdere malen per dag. Deze activiteit wordt gevolgd door het spelen van games (52%) en het vinden van andere mobiele applicaties om te gebruiken (52%). Zie voor meer statistieken hierover onderstaande afbeelding.

 

Facebook gebruik op smartphones

Facebook zet meer in mobiele beleving

Het mobiele gebruik van Facebook is al een lange tijd de belangrijkste bron van activiteit. In het artikel ‘Facebook app meest gebruikt op Android smartphones‘ viel al te lezen dat de applicatie door meer dan 470 miljoen gebruikers gebruikt wordt. Het feit dat mobiel gebruik van Facebook erg belangrijk is voor het online sociale netwerk blijkt ook uit de recente lancering van ‘Facebook Home‘ waarmee het online sociale netwerk een nieuwe beleving voor smartphones wil bieden. In het artikel ‘Nieuwe smartphone beleving met Facebook Home‘ is meer te lezen over het nieuwe Home.

Bekijk het onderzoeksrapport: Always Connected

Het gehele onderzoeksrapport van IDC is door Facebook gepubliceerd en is te raadplegen via deze pagina. Het rapport biedt naast specifieke inzichten met betrekking tot Facebook ook algemene inzichten over het gebruik van smartphones.

Afbeelding: businessinsider.com