02-08-2017 / Ayman van Bregt
Twitter heeft in het afgelopen half jaar nieuwe functies geïntroduceerd die impact hebben op welke berichten gebruikers in hun Twitter tijdlijn zien. Om zelf controle te houden op welke tweets zichtbaar zijn in de eigen tijdlijn worden in dit artikel tips gegeven voor meer relevante tweets in de Twitter tijdlijn.

Tips voor relevante tweets in de Twitter tijdlijn

Doordat eerder dit jaar het maken van Twitter bots is gelanceerd, wordt er meer content op Twitter uitgewisseld via geautomatiseerde conversaties. De introductie van Twitter Explore zorgt er daarnaast voor dat gebruikers gemakkelijker nieuwe content ontdekken en betere hun feed kunnen filteren door recente aanpassingen aan de privacyinstellingen.
Tweets in de Twitter tijdlijn van gebruikers die niet gevolgd worden, worden zichtbaar gemaakt omdat het netwerk van volgers wel deze personen of Twitter accounts volgen of reageren op berichten.

Het bekijken van meer relevante tweets via de eigen Twitter tijdlijn is mogelijk op twee manieren. Allereerst biedt de al langer bestaande Twitter mute-knop de mogelijkheid om (tijdelijk) de tweets van specifieke gebruikers te verbergen in de eigen tijdlijn. De Twitter mute-knop werd dit jaar nog uitgebreid met nieuwe mogelijkheden zoals specifieke tijdsintervallen.

Een tweede mogelijkheid is het optimaliseren van het algoritme dat bepaald welke tweets in de Twitter tijdlijn verschijnen. Door aan te geven wanneer een tweet niet interessant of relevant is, zal Twitter het algoritme verbeteren en vergelijkbare berichten minder snel in de tijdlijn tonen. Gebruikers kunnen eenvoudig bij een tweet rechts bovenaan op het menu klikken naast de tweet en kiezen voor ‘I don’t like this tweet’ om de eigen tijdlijn gerichter te laten samenstellen.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.