25-01-2017 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert een nieuwe functie genaamd Explore (ontdekken). Met Twitter Explore bundelt Twitter functies die gericht zijn op het ontdekken van interessante en relevante content, zonder hier actief naar opzoek te gaan. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Explore op een rij.

Twitter Explore helpt populaire verhalen te ontdekken

Het nieuwe Twitter Explore zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudiger spontaan actualiteiten en populaire verhalen op Twitter kunnen beleven. Eerder introduceerde Twitter hiervoor Moments. Met Explore worden de functies van Twitter Trends, video en het zoeken op Twitter geïntegreerd en moeten bijdragen aan het ontdekken en volgen van de actualiteit.

Door het integreren van de verschillende functionaliteiten hoopt Twitter via de Explore-tab gebruikers te helpen snel te ontdekken welk relevant nieuws, trending topics en populaire actualiteiten er zijn. Twitter benadrukt dat er geen functionaliteiten zullen verdwijnen. Via de mobiele Twitter apps voor Android en iOS zal de Explore-tab op korte termijn beschikbaar worden. Een voorbeeld van de content die aangeboden zal worden is te zien in de onderstaande afbeelding:

 

Twitter Explore helpt mensen populaire verhalen te ontdekken