08-03-2017 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert opnieuw nieuwe functies om de veiligheid voor gebruikers te verbeteren. Een betere veiligheid op Twitter staat hoog op de agenda, wat blijkt uit de uitbreidingen in de afgelopen jaren. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden waarmee de Twitter veiligheid uitbreid op een rij.

Veiligheid op Twitter opnieuw uitgebreid met nieuwe tools

Vorige maand werden de Twitter veiligheidsmaatregelen nog aangescherpt. De nieuwe uitbreiding is vooral gericht op het verminderen van ongepaste content en het geven van meer controle voor gebruikers door nieuwe technologie.

Actief opsporen van Twitter-accounts
Twitter gaat actief accounts opsporen die zich ongepast gedragen met aanstootgevende content, ook al is deze content nog niet gerapporteerd. Accounts die bijvoorbeeld specifieke Twitter accounts met regelmaat tweeten, zonder dat zij deze zelf volgen kunnen opvallen.

Filteropties voor notificaties
De veiligheid op Twitter kan ook verbeterd worden met de nieuwe filteropties die meer controle geven over de notificaties die gebruikers krijgen. De onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de nieuwe functie:

Twitter veiligheid uitgebreid met nieuwe mogelijkheden

Uitbreiding van de Twitter mute-knop
De mute-knop die eind vorig jaar werd geïntroduceerd wordt uitgebreid. Het is mogelijk om direct de mute-functie te gebruiken in de tijdlijn waarbij gekozen kan worden voor de tijdsinterval. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de werking:

Veiligheid op Twitter uitgebreid met nieuwe mogelijkheden - Mute-knop

Betere communicatie
Tenslotte wil Twitter de transparantie en openheid van haar eigen proces verbeteren. Vergelijkbaar met het rapporteren van gebruikers op Facebook, zal Twitter meer inzicht geven in wat er gedaan is met gerapporteerde accounts. Via de notificatie-tab in de mobiele app kunnen gebruikers op de hoogte blijven.

Twitter geeft aan de komende tijd nog meer verbeteringen door te voeren voor een betere veiligheid. Gebruikers die op de hoogte willen blijven kunnen het beste het account @TwitterSafety volgen.