08-02-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de veiligheidsmaatregelen voor gebruikers. Recent zijn de Twitter veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt. Door aanpassingen krijgen gebruikers meer mogelijkheden om tweets van beledigende aard te rapporteren. In dit artikel staan de wijzigingen van de Twitter veiligheidsmaatregelen op een rij.

Twitter veiligheidsmaatregelen aangescherpt

De aandacht voor veiligheid op Twitter blijft noodzakelijk. Mensen laten zich via social media steeds explicieter uit en kunnen daarbij ook beledigende berichten op Twitter plaatsen. Afgelopen jaar introduceerde Twitter hiervoor al drie tools voor meer veiligheid op Twitter.

Door de nieuwe update van de Twitter veiligheidsmaatregelen worden de volgende mogelijkheden geïntroduceerd; tegengaan van nieuwe Twitter-accounts die beledigende content plaatsen, het weergeven van veiligere zoekresultaten en het ‘inklappen’ van mogelijk beledigende tweets.

Tegengaan van nieuwe Twitter-accounts met beledigende content
Twitter onderneemt sneller stappen tegen gerapporteerde accounts. De gebruikers achter deze accounts kunnen minder eenvoudig nieuwe Twitter accounts aanmaken en opnieuw gebruikers lastig vallen.

Weergeven van veiligere zoekresultaten
Twitter introduceert een ‘safe search’ waarmee zoekresultaten gefilterd worden weergegeven. Tweets met intimiderende content of content die is aangemerkt als ‘blocked’ of ‘muted’ door andere gebruikers worden niet getoond. Twitter geeft meer achtergrondinformatie over de veiligere zoekresultaten in het helpcentrum.

Inklappen van beledigende tweets
Het team van Twitter probeert aan de hand van een algoritme in een vroeg stadium te identificeren of tweets beledigend van aard zijn en daardoor een lagere kwaliteit bieden. Deze tweets zijn nog steeds toegankelijk maar mensen moeten actief een overzicht uitklappen om deze tweets te zien.

De onderstaande visual geeft een overzicht van de nieuwe Twitter veiligheidsmaatregelen.

Aanscherping van veiligheidsmaatregelen op Twitter