16-04-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn kan in verschillende fasen van een professionele carrière van betekenis zijn. Toch zijn er gebruikers die hun LinkedIn profiel beperkt bijwerken en actueel houden. Hierdoor is de zichtbaarheid van het eigen profiel niet optimaal. In dit artikel staan daarom een aantal tips voor een bijgewerkt LinkedIn profiel.

Tips voor een bijgewerkt LinkedIn profiel

Een actueel LinkedIn profiel vergroot de kans op zakelijk succes. In een paar minuten is het mogelijk om het profiel op LinkedIn bij te werken en optimaal te profiteren van de kansen die LinkedIn biedt. LinkedIn heeft de volgende tips op een rij gezet om het LinkedIn profiel te updaten.

Een actueel LinkedIn profiel vergroot de kans op zakelijk succes. In al een paar minuten is het mogelijk om een LinkedIn profiel bij te werken en optimaal te profiteren van de kansen die het platform biedt. LinkedIn geeft zelf de volgende tipsvoor een snel bijgewerkt profiel:

Een goede eerste indruk maken
Zorg dat bezoekers van het LinkedIn profiel direct een goede indruk krijgen van wat een bezoeker te bieden valt. Een herkenbare profielfoto, een duidelijke beschrijving van de huidige functie en sector alsmede de locatie helpen om de zichtbaarheid te vergroten.

In de whitepaper ‘10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel‘ staat meer tips om de basis van een LinkedIn profiel goed op te zetten.

Communiceren met visuele content
Onder de samenvattingstekst op het profiel is het mogelijk om aan de hand van afbeeldingen, documenten en video’s werkervaring op een visuele manier te laten zien. Met de visuele content is het mogelijk om meer informatie via het LinkedIn profiel over te brengen en bezoekers van het LinkedIn profiel langer vast te houden.

Vaardigheden actualiseren
Professionals ontwikkelen zich continu en met de steeds sneller veranderende wereld is het waarschijnlijk dat professionals regelmatig nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Door nieuwe vaardigheden (skills) op het LinkedIn profiel toe te voegen vergroot dit ook de zichtbaarheid. Tevens is het mogelijk om de volgorde waarin de vaardigheden worden getoond op het profiel aan te passen. Onderstaande afbeelding laat zien hoe dit werkt. De functie kan worden geactiveerd door skills en endorsements te wijzigen (edit-modus).

Tips om het LinkedIn profiel te updaten - vaardigheden

 

In de gratis NSMA Whitepaper: 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel worden meer tips gegeven voor het opzetten en optimaliseren van een verzorgd en vindbaar profiel op LinkedIn.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.