20-05-2019 / Ayman van Bregt

Dagelijks zijn professionals actief op LinkedIn om content te delen waarmee ze hun eigen zichtbaarheid willen vergroten. Effectieve content inspireert andere LinkedIn gebruikers en zorgt voor interactie tussen gebruikers. In dit artikel delen we tips voor het delen van effectieve content op LinkedIn.

Tips voor effectieve content op LinkedIn

LinkedIn heeft eigen inzichten over het delen van effectieve content gebundeld in een presentatie (zie onderaan dit artikel). Zo blijven LinkedIn gebruikers graag op de hoogte van nieuwsfeiten en ontwikkelingen binnen de eigen sector. Daarnaast zijn persoonlijke verhalen en ervaringen (binnen een zakelijke context) populair. De belangrijkste tips voor het delen van effectieve content op LinkedIn zijn op basis van de presentatie:

Waar moet ik over schrijven en in welke vorm?
Het is belangrijk om aan te sluiten bij actuele gesprekken en onderwerpen die leven onder professionals op LinkedIn. Reageer met persoonlijke ervaringen, op actuele gesprekken of deel zelf relevant nieuws in update, artikel of video-vorm. LinkedIn updates zijn geschikt voor het delen van gelezen nieuws en artikelen waar een eigen inzicht aan toegevoegd kan worden. Blogartikelen zijn uitermate geschikt om een inhoudelijke visie te publiceren op LinkedInVideo’s zijn als contentvorm geschikt voor het delen van persoonlijke ervaringen en om te inspireren.

Hoe kan ik hashtags gebruiken?
Het gebruik van hashtags helpt LinkedIn gebruikers om onderwerpen en content te vinden die aansluit op hun interesses.  Gebruik hashtags aan het einde van een bericht en maak gebruik van de aanbevelingen voor hashtags die LinkedIn doet op basis van de inhoud van de content die wordt gepubliceerd.

Hoe bepaal ik de effectiviteit van mijn activiteiten op LinkedIn?
LinkedIn biedt gebruikers diverse tools en inzichten om te kunnen bepalen hoe effectief hun eigen activiteiten zijn. De content die wordt gepubliceerd wordt voorzien van ‘views’. Daarnaast is inzichtelijk hoeveel likes, reacties en shares er zijn bij een bericht (update) of artikelen. Videos worden ook voorzien van het aantal views.

Meer achtergrondinformatie en tips zijn in de onderstaande LinkedIn presentatie weergegeven:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.