21-11-2012 / Ayman van Bregt

Twitter heeft de resultaten van de functies van haar zoekmachine uitgebreid met nieuwe functies. Eerder dit jaar verbeterde Twitter al de mogelijkheid om profielen en conversaties te doorzoeken met diverse functies. In het artikel ‘Twitter verbetert zoekfunctionaliteiten‘ zijn recente verbeteringen (afgelopen zomer) aan de Twitter-zoekmachine op een rij gezet.

De drie nieuwe resultaten bij het zoeken op Twitter

Bij het zoeken via Twitter.com of via de officiële Twitter-apps voor mobiel zijn drie nieuwe functies toegevoegd die hieronder zijn weergegeven;

  • Afbeeldingen, foto’s en video’s
    Veel mensen delen op Twitter niet alleen tweets in de vorm van tekst maar ook visuele content in de vorm van foto’s en video’s. Bij het doorzoeken van Twitter worden nu ook direct afbeeldingen getoond bovenaan de zoekresultaten. Bij het zoeken op Twitter worden nu ook afbeeldingen getoond boven de tweets op basis van een zoekopdracht. Een voorbeeld zie je in de afbeelding bovenaan dit artikel waarbij gezocht is op ‘sunrise‘.
  • Nieuwsartikelen en foto’s
    Bij het zoeken via de mobiele Twitter-apps voor iPhone en Android zie je in de zoekresultaten direct nieuwsartikelen en foto’s zodat je actuele zaken snel kunt zien en bij kunt blijven.
  • Context creëren voor Twitter-gebruikers
    Een jaar geleden heeft Twitter een gepersonaliseerde zoekfunctionaliteit voor iedere gebruiker gelanceerd. De resultaten zijn specifiek afgestemd op hoe jij Twitter gebruikt en de informatie die zo goed mogelijk past bij jouw interesses. Twitter laat bij tweets daarom nu ook de context zien waarom een tweet getoond wordt. Bij een tweet wordt dan ook getoond wie de tweet als favoriet heeft aangemerkt of de tweet heeft geretweet.

 

Effectief en efficiënt zoeken op Twitter

Eerder verschenen op de website van de Nederlandse Social Media Academie een aantal tips om makkelijker te zoeken in de zoekmachine van Twitter: