17-09-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert koopknopBegin september heeft Twitter in de Verenigde Staten de functie geïntroduceerd om binnen Twitter eenvoudig en snel een product of dienst aan te schaffen met behulp van een ‘koopknop’. In dit artikel staan de mogelijkheden van de Twitter koopknop op een rij.

Twitter introduceert koopknop

Het afgelopen jaar is Twitter zich steeds meer gaan richten op de commerciële mogelijkheden en kansen die er zijn op het sociale netwerk. Twitter maakte het bijvoorbeeld mogelijk om leads te generen via Twitter, nam Cardspring over om een brug te slaan tussen offline retail en online e-commerce en waren er externe partijen zoals Ribbon die het mogelijk maakten om producten via Twitter te verkopen.

De Twitter koopknop maakt het mogelijk om direct vanuit een tweet een product (of dienst) aan te schaffen. Twitter wil hiermee de online koopervaring via mobiele apparaten optimaal faciliteren. Aan de gebruikerskant krijgen Twitter gebruikers op dit moment van een geselecteerd aantal partners speciale aanbiedingen die alleen via Twitter te krijgen zijn. Twitter heeft hiervoor onder andere de volgende partners geselecteerd:

 

Een voorbeeld van de Twitter koopknop is in de onderstaande afbeelding weergegeven:

Twitter introduceert koopknop

 

Betaalproces en veiligheid Twitter koopknop

Nadat een Twitter-gebruiker op de koopknop klikt verschijnt er extra informatie over het product en hoeven alleen de adresgegevens en betaalgegevens ingevoerd te worden. Na de bevestiging ontvangt de verkoper alle gegevens en maakt het product verzendklaar.

Twitter heeft een aantal beveiligingsmaatregelen doorgevoerd om de betaalgegevens en adresgegevens versleuteld op te slaan. Nadat een Twitter-gebruiker één keer iets heeft besteld, hoeft er bij de volgende keer dat er gebruik gemaakt wordt van de Twitter koopknop niet alles meer opnieuw ingevoerd te worden. Dit is vergelijkbaar met Amazon 1-click ordering.
Indien gewenst slaat Twitter de informatie niet op en moet je bij iedere bestelling de gegevens opnieuw invoeren.

Twitter heeft de gebruikersvoorwaarden en privacyvoorwaarden aangepast om de Twitter koopknop mogelijk te maken.
De komende periode zal Twitter tal van nieuwe partners introduceren waaronder goede doelen, artiesten en merken. Een overzicht van deze nieuwe partners is onderaan dit Twitter artikel te vinden.

Twitter koopknop video

In de onderstaande Twitter YouTube-video is een overzicht en uitleg te vinden van de Twitter koopknop: