21-06-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een veranderd uiterlijk op basis van feedback en ideëen van gebruikers. Het nieuwe design is zichtbaar op alle toepassingen van Twitter, zoals Twitter.com, de mobiele Twitter apps, TweetDeck en Twitter Lite. In dit artikel staan de veranderingen aan het Twitter uiterlijk op een rij.

Twitter vernieuwt uiterlijk naar nieuw design

Het nieuwe uiterlijk van Twitter sluit aan op de wijzigingen van afgelopen jaar om de waarde van Twitter duidelijker uit te leggen aan het grote publiek. Het nieuwe Twitter uiterlijk moet het eenvoudiger maken voor gebruikers om instellingen te wijzigen, tweets met links eenvoudiger te lezen en snellere interactie te hebben. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

Centrale plek voor instellingen
Twitter heeft de instellingen voor het profiel, gekoppelde applicaties, algemene instellingen en privacy op een centrale plek gebundeld. Op deze manier kunnen gebruikers sneller wijzigingen doorvoeren en hoeven zij minder te navigeren.

Eenvoudiger externe content bekijken
Gebruikers die via de iPhone op een gedeelde url i  een tweet klikken kunnen via de mobiele app gemakkelijker deze content binnen de app bekijken, zonder dat de mobiele browser moet worden geopend.

Nieuwe typografie en iconen
Twitter heeft een nieuwe typografie geïntroduceerd en deze consistent doorgevoerd. Een belangrijke wijziging is het beter benadrukken van kopteksten (headlines) zodat het eenvoudiger is om te navigeren door tweets en nieuwe actualiteiten te ontdekken. Ook heeft Twitter de iconen van menufuncties vernieuwd om met name het voor nieuwe gebruikers eenvoudiger te maken om Twitter te gebruiken.

Automatisch actualiseren van de interactie van tweets
Tweets die interactie krijgen worden continue ververst. Op het moment dat er reacties, retweets of likes gegeven worden op een tweet is dit direct inzichtelijk zonder te hoeven verversen. Deze functie is alleen beschikbaar in TweetDeck en de mobiele Twitter apps.

 

De onderstaande afbeelding geeft een indruk van het veranderde design en de aangepaste functionaliteiten op Twitter:

Twitter vernieuwt uiterlijk

 

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.