12-12-2014 / Martijn Baten

Facebook bedrijfspagina

Het aanpassen van de naam van een Facebook bedrijfspagina kan eenmalig, maar voor pagina’s met meer dan 200 likes is het moeilijk. Beheerders van een Nederlandse Facebook bedrijfspagina krijgen tot op heden de melding dat aanpassen niet mogelijk is, in tegenstelling tot buitenlandse bedrijfspagina’s. Met een omweg is het mogelijk om alsnog een naamsverandering aan te vragen voor een Facebook bedrijfspagina.

Verander de naam van een Facebook bedrijfspagina na 200 likes

De mogelijkheid om de naam van een Facebook bedrijfspagina aan te passen is geen eenvoudige procedure. Het wijzigen van de naam van een Facebook bedrijfspagina vereist goedkeuring van Facebook en is het nodig om een wijzigingsformulier hiervoor in te vullen. Door het indienen van een officieel bedrijfsdocument (bijvoorbeeld een factuur of uittreksel uit het handelsregister) kan een verzoek ingediend worden bij Facebook om de naam van een bedrijfspagina aan te passen. Het formulier is via een omweg in te vullen aan de hand van de onderstaande stappen:

Stap 1: Installeren van Hola

Om de stappen uit te voeren werk je het beste met de Google Chrome browser. Ga na het opstarten van de browser naar de website van Hola. Hola is een extensie die je kunt installeren in Google Chrome. Kies voor ‘Get Hola’ en installeer de extensie in de browser.

Hola installeren

Stap 2: Ga naar Facebook.com en maak verbinding via de VS

Om de zojuist geïnstalleerde extensie te installeren ga je naar Facebook.com. Login met je Facebook account. Klik vervolgens op de Hola-extensie rechts bovenaan in de browser. In het venster van Hola verschijnt de mogelijkheid om te verbinden via de Verenigde Staten. Kies hiervoor.

Hola verbinden via Verenigde Staten

Stap 3: Ga naar de Facebook bedrijfspagina

Ga naar de instellingen van je Facebook-account om de taalinstellingen aan te passen naar English (US). Ga vervolgens naar de Facebook bedrijfspagina waarvan je de naam wilt veranderen. Navigeer naar de ‘About’ tab en kies voor ‘Page Info’. Onder het veld ‘Name’ verschijnt nu de optie ‘Request change’, klik hierop.

Aanvraag aanpassen naam Facebook bedrijfspagina

De kans is groot dat je de melding krijgt: ‘Sorry this page isn’t available. The link you followed may be broken, or the page may have been removed’. Ververs in dat geval de internetpagina terwijl Hola via de VS met Facebook is verbonden. Hierna verschijnt als het goed is het wijzigingsformulier. Vink ‘I understand’ aan om het gehele formulier te openen.

Wijzigingsformulier naam Facebook bedrijfspagina

Stap 4: Vul het formulier om de naam van een Facebook bedrijfspagina te veranderen volledig in 

Vul het wijzigingsformulier zo volledig mogelijk in. Voeg ook de gevraagde documentatie bij zoals een voorbeeldfactuur met hierop de naam van het bedrijf. Klik als je klaar bent op ‘Send’. Hierna is het afwachten of Facebook de aangevraagde naamswijziging doorvoert. Binnen ongeveer twee weken ontvang je bericht van Facebook of de aanpassing wordt doorgevoerd.

Het aanpassen van de gebruikersnaam en de link van een Facebook bedrijfspagina kan al langer. In het artikel ‘De link van een Facebook bedrijfspagina aanpassen‘ wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenNSMA Praktijkgids Facebook bedrijfspagina gevorderden

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina gevorderden’ leert je om meer te halen uit Facebook en in het bijzonder jouw bedrijfspagina. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook applicaties). Na deze praktijkgids ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Bekijk de Praktijkgids in onze webwinkel.