02-02-2015 / Ayman van Bregt

Vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vindenLinkedIn is voor veel werkzoekenden tegenwoordig het startpunt bij het vinden van een nieuwe baan. Maar hoe haal je het meeste uit LinkedIn om je ideale baan te vinden?
In dit artikel staan vijf LinkedIn tips op een rij om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden.

Vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden

Met zo’n 2,5 miljoen LinkedIn vacatures wereldwijd en meer dan 7500 LinkedIn vacatures in Nederland is LinkedIn een aantrekkelijke plek om een baan te vinden. Om een baan te vinden met behulp van LinkedIn helpen onderstaande tip je om beter op te vallen en sneller tot een nieuwe uitdaging te komen.

Tip 1 – Zorg voor een verzorgd LinkedIn profiel
Zorg dat je een actieve gebruiker op LinkedIn bent die met een verzorgd LinkedIn profiel laat zien dat er een goede samenhang is tussen de werkervaring, de behaalde resultaten en ingezette vaardigheden. Zorg daarom minimaal voor twee relevante posities die inzicht geven in de opgedane werkervaring, relevante vaardigheden en een goede profielfoto. Met deze informatie vergroot je de kans om beter gevonden te worden op LinkedIn en daardoor sneller een baan via LinkedIn te vinden.

Tip 2 – Hou de vacatures scherp in de gaten via de LinkedIn app:
Op de huidige arbeidsmarkt hebben werkgevers nog steeds erg veel keuze uit potentiële kandidaten. Zorg daarom dat je snel nieuwe vacatures binnenkrijgt om snel die baan via LinkedIn te vinden. Een handige manier om bovenop de vacatures van LinkedIn te zitten is via de ‘LinkedIn Job Search App‘. Deze mobiele LinkedIn app voor vacatures helpt je om niet alleen nieuwe vacatures snel te bekijken, maar indien gewenst, er ook direct op te kunnen reageren.

Tip 3 – Zichtbaar zijn in het LinkedIn netwerk:
Actief zichtbaar zijn in het LinkedIn netwerk is van groot belang. Uit een LinkedIn onderzoek is gebleken dat succesvolle LinkedIn gebruikers die een nieuwe baan via LinkedIn vonden op directie- of management-niveau zeer actief waren via LinkedIn. 80% was actief bezig om het zakelijke netwerk uit te breiden, 50% was actieve deelnemer in LinkedIn groepen en 40% reageerde op updates uit het LinkedIn netwerk.

Tip 4 – Gebruik de uitgebreide LinkedIn functies:
Indien je zeer actief gebruik wilt maken van LinkedIn en veel inzichten in je netwerk belangrijk vindt, dan beveelt LinkedIn aan om een betaald LinkedIn abonnement te nemen. Hiermee krijg je toegang tot meer  functionaliteiten krijgt en kunt tot betere inzichten komen.

Tip 5 – Actief zoeken met de uitgebreide zoekmogelijkheden van LinkedIn:
Met de Praktijkgids LinkedIn gevorderden van de Nederlandse Social Media Academie kun je aan de slag gaan met het benutten van de mogelijkheden van LinkedIn en de kansen vergroten op een nieuwe baan. Aan de hand van een overzichtelijk stappenplan leer je hoe je eenvoudig een nieuwe baan via LinkedIn kunt vinden. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk.

 

LinkedIn presentatie met tips om een baan via LinkedIn te vinden

In de onderstaande LinkedIn Slideshare-presentatie staan de vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden.