07-12-2011 / Ayman van Bregt

Uit recent onderzoek blijkt dat de hoeveelheid mensen die social media inzetten voor het vinden van opdrachten of een baan toeneemt. Het Amerikaanse Jobvite deed in mei en juni onderzoek naar social recruiting waarbij 800 professionals in de HR- en werving- en selectie-sector werden ondervraagd.

Resultaten onderzoek werk vinden via social media

De onderzoeksresultaten zijn gevisualiseerd in de infographic die onderaan dit artikel is weergegeven. De opvallendste resultaten zijn hieronder kort samengevat:

  • De respondenten geven aan dat ongeveer 1 op de 6 mensen een baan vindt via social media;
  • 54% van de werkzoekenden die werk vinden via social media geven aan via Facebook, LinkedIn of Twitter een baan te hebben gevonden;
  • Volgens de respondenten hebben inmiddels 18,4 miljoen Amerikaanen via Facebook, 10,2 miljoen mensen via LinkedIn en 8 miljoen mensen via Twitter een baan gevonden.

 

Tips om werk te vinden via social media

Hieronder staan eerdere nieuwsberichten op een rij met tips voor LinkedIn en Twitter in relatie tot het vinden van werk:

NB: Facebook wordt in Amerika meer voor én zakelijk én privé ingezet dan in Nederland daarom zijn de tips specifiek gericht op LinkedIn en Twitter.

Als je verder aan de slag wilt met LinkedIn en Twitter voor het vinden van opdrachten of een baan, bekijk dan eens de NSMA-cursussen hieronder: