18-12-2013 / Ayman van Bregt

Gewijzigde blokkeerfunctie van TwitterAfgelopen week heeft Twitter de functie waarmee accounts kunnen worden geblokkeerd aangepast. Er is nogal wat commotie over de wijzigingen van de blokkeerfunctie door Twitter. In de oude situatie kregen mensen melding van de Twitter blokkeerfunctie en na de wijziging is deze melding vervallen. In dit artikel een overzicht van de wijzigingen aan de Twitter blokkeerfunctie.

Wijzigingen aan de Twitter blokkeerfunctie

In de oude situatie kreeg een Twitter-gebruiker een notificatie als de blokkeerfunctie gebruikt werd door een andere Twitter-gebruiker. De geblokkeerde gebruiker kon de tweets niet meer zien of reageren op tweets. Twitter besloot hier een wijziging in aan te brengen omdat als gevolg van de notificatie er situaties ontstonden waarbij mensen lastig gevallen werden omdat ze iemand anders hadden geblokkeerd. Twitter deed om die reden aanpassingen waardoor in de nieuwe situatie de geblokkeerde Twitter-gebruiker geen notificatie meer zou krijgen. Het was dan wel mogelijk om de tweets te blijven lezen en deze te retweeten of als favoriet aan te merken. Na deze wijzigingen kwam er dusdanig veel commentaar van Twitter-gebruikers dat Twitter besloten heeft om de blokkeerfunctie nogmaals aan te passen.

De officiƫle Twitter uitleg over de blokkeerfunctie laat zien dat het blokkeren van een Twitter gebruiker tot het volgende leidt:

  • Een geblokkeerde Twitter-gebruiker kan het Twitter-account niet aan een Twitter-lijst toevoegen;
  • Een geblokkeerde Twitter-gebruiker kan het Twitter-account niet meer volgen.

 

Hou er wel rekening mee dat als de tweets van het eigen Twitter-account publiek zijn, zoals het @NSMA_ Twitter -account, de tweets op de profielpagina bekeken kunnen worden. De geblokkeerde Twitter-gebruiker ontvangt geen melding bij het blokkeren van hun Twitter-account.