10-10-2014 / Martijn Baten

3 redenen voor een eigen omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina

De omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina is een visuele manier om je bedrijf te presenteren op het online sociale netwerk. Volgens een onderzoek door de online dienst 99designs, kunnen veel Facebook bedrijfspagina’s voordeel behalen door regelmatige aanpassingen te doen om meer impact te hebben met de omslagfoto van de bedrijfspagina. In dit artikel staan de inzichten uit het onderzoek op een rij.

3 tips voor een impactvolle omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina

1. Meer kans op succes met de aanwezigheid op Facebook: Het doorvoeren van aanpassingen aan het design kan tot 130 procent meer kans op succes leiden in de aanwezigheid op Facebook en andere social media. In het onderzoek geven de respondenten voor 95 procent aan dat zij denken dat het design van de Facebook bedrijfspagina sterk bepalend is voor het succes van de aanwezigheid op het online sociale netwerk.
Tip! Door te zorgen dat de omslagfoto aansluit bij de uitstraling van de organisatie en de interesses van de doelgroep, kan de afbeelding herkenning en bevestiging voor bezoekers van de Facebook bedrijfspagina oproepen.

2. Aantrekken van meer fans: Uit het onderzoek van 99designs blijkt dat 82 procent van de Facebook bedrijfspagina’s in het MKB een groei zag in het aantal fans van de pagina na het aanpassen van de omslagfoto.
Tip! Door regelmatig in te spelen op de actualiteit en dit terug te laten komen via een aangepaste omslagfoto, zullen fans dit waarderen wat helpt om je organisatie meer zichtbaar te maken in het netwerk van fans.

3. Bewerkstelligen van meer interactie: Na aanpassing van de omslagafbeelding op een Facebook bedrijfspagina merkten 79 procent van de onderzochte respondenten een toename in interactie op de pagina. 78 procent zag een toename in likes, 32 procent zag een toename in het aantal reacties en 11 procent zag een toename in aankopen op de website.
Tip! Probeer in de omslagafbeelding ook gebruik te maken van tekst die uitnodigt tot interactie om te zorgen dat de interactie eenvoudiger tot stand kan komen.

Infographic: 3 Reasons Your Business Needs a Custom Facebook Cover Design

Onderstaande infographic van 99designs zet de inzichten uit het onderzoek en de 3 redenen voor regelmatige aanpassingen aan de omslagafbeelding op Facebook bedrijfspagina’s op een rij:

3 redenen voor een eigen omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina

Meer tips & tricks voor een omslagfoto op Facebook bedrijfspagina’s

De Nederlandse Social Media Academie schrijft vaker over het gebruik van de omslagafbeelding op Facebook bedrijfspagina’s. In de volgende artikelen kun je hier meer over lezen: