12-04-2013 / Martijn Baten

20 procent richtlijnen Facebook omslagfoto's

Facebook omslagfoto’s op bedrijfspagina’s mogen voor maximaal 20 procent uit tekst bestaan. Recentelijk paste Facebook de richtlijnen voor het gebruik van omslagfoto’s aan. De enige richtlijn die strikt wordt nageleefd is de 20 procent regel. In het artikel ‘Maximaal 20% tekst toegestaan in Facebook afbeeldingen bij advertenties‘ schreven we kortgeleden over deze richtlijn. Om te bepalen of je omslagfoto voldoet aan de regel is er nu een handige ‘Cover Compliance tool’ die je hierbij kan helpen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de cover compliance tool kunt gebruiken.

Facebook omslagfoto’s toetsen met de ‘Cover Compliance Tool’

Met behulp van de ‘Cover Compliance Tool‘ die door de website paavo.ch is ontwikkeld, kun je eenvoudig bepalen of de omslagfoto van je bedrijfspagina voldoet aan de 20 procent richtlijn. Door de volgende twee stappen uit te voeren kun je een Facebook omslagfoto toetsen:

Stap 1 – Ga naar de Cover Compliance tool

Om van de tool gebruik te maken ga je in je browser naar: coverphoto.paavo.ch. Op de pagina die verschijnt kun je direct starten met het toetsen van de omslagfoto.

Stap 2 – Toets de omslagfoto

Door het Facebook-ID (bijvoorbeeld: facebook.com/nsma.nl) van je bedrijfspagina in te vullen, wordt de omslagfoto van je bedrijfspagina op het scherm getoond. Door vervolgens in het raster aan te geven op welke plekken er tekst staat in je omslagfoto kun je bepalen of de omslagfoto voldoet aan de 20 procent richtlijn. Dit geeft de tool automatisch voor je aan.

Toets je Facebook omslagfoto met de Cover Compliance Tool

Meer over de richtlijnen voor Facebook bedrijfspagina’s

De Nederlandse Social Media Academie schrijft vaker over de richtlijnen die Facebook stelt aan het gebruik van bedrijfspagina’s. In de volgende artikelen kun je hier meer over lezen: