28-04-2017 / Martijn Baten

Meer dan 1,2 miljard mensen maken maandelijks gebruik van Facebook Messenger. David Marcus, de verantwoordelijke VP voor Facebook Messenger, maakte de cijfers bekend tijdens de jaarlijkse F8 ontwikkelaarsconferentie. In acht maanden tijd zijn er 200 miljoen gebruikers bijgekomen. Hiermee lijkt Messenger de berichtendienst WhatsApp (ook eigendom van Facebook) in te halen. Hiervan maken al meer dan 1,2 miljard mensen gebruik. In dit artikel staan de meest recente ontwikkelingen rond Facebook Messenger op een rij.

Facebook Messenger en WhatsApp hebben beide 1,2 miljard gebruikers

Naast nieuwe cijfers over het gebruik van Facebook Messenger, zijn ook nieuwe toepassingen geïntroduceerd. Facebook ziet Messenger als een een virtuele woonkamer voor gebruikers waar vanuit zij in contact kunnen staan met de gehele wereld (personen en bedrijven). Vanuit deze visie is het nieuwe ‘discover’ tabblad  geïntroduceerd waarmee gebruikers eenvoudiger bedrijven kunnen vinden binnen Facebook Messenger.Het tabblad toont recent gebruikte chatbots van bedrijven, populaire bedrijven binnen Messenger en de mogelijkheid om te zoeken naar bedrijven. Nu al zijn er 100.000 actieve chatbots op Facebook Messenger, gemaakt door ontwikkelaars. Bedrijven die zichzelf beter onder de aandacht willen brengen op deze manier kunnen via deze pagina meer uitleg vinden. Eerder al werden advertenties binnen Facebook Messenger aangekondigd voor betere zichtbaarheid.

Discover Facebook Messenger
Ook nieuw zijn verbeterde Messenger Codes. Dit zijn QR codes waardoor gebruikers tijdens bijvoorbeeld evenementen en bijeenkomsten gemakkelijk contact kunnen leggen met de organisator via een conversatie op Facebook Messenger. Door de code te scannen vanuit de Messenger-app met een mobiele telefoon kan direct een chatgesprek gestart worden.

 

https://www.facebook.com/messenger/videos/1284715534981457/

 

Via ‘chat-extensies‘ in Facebook Messenger kunnen bedrijven worden toegevoegd aan een chatgesprek met meerdere personen. Chatbots zoals die van Spotify, Wall Street Journal of Kayak kunnen aan een lopend gesprek worden toegevoegd om de conversatie te verrijken en het eenvoudiger te maken om over hetzelfde onderwerp te spreken. Zo kunnen via de extensie van Spotify muzieknummers worden gedeeld tijdens een gesprek. Ook Apple Music komt binnenkort met een extensie voor Messenger.

 

https://www.facebook.com/messenger/videos/1284423828343961/

 

Tijdens de F8 conferentie voor ontwikkelaars kondigde Facebook, naast nieuwe toevoegingen voor Messenger, ook aan te starten met een augmented reality platform.

Onderstaande infographic van Facebook vat alle aankondigingen over Messenger overzichtelijk samen:

Facebook Messenger infographic

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.