20-05-2016 / Martijn Baten

Telefoongesprek voor groepen via Facebook Messenger

Facebook heeft recent telefoongesprekken voor groepen op Facebook Messenger geïntroduceerd. Hiermee kunnen personen direct vanuit een groepsgesprek op Facebook Messenger een telefoongesprek starten met groepsleden. In dit artikel staan de belangrijkste nieuwe mogelijkheden op een rij.

Facebook Messenger telefoongesprekken voor groepen geïntroduceerd

Telefoongesprekken voor groepen via Facebook Messenger zijn per direct beschikbaar via de Android en iOS applicatie. De functie is handig voor groepen die snel iets willen bespreken met elkaar. Om een groepsgesprek te starten, tap je op het ‘telefoon’ icoon rechtsboven het chatgesprek en kies je welke personen toegevoegd moeten worden aan het telefoongesprek. Personen die worden uitgenodigd voor een groepsgesprek ontvangen direct hiervan een melding. Personen die een binnenkomende oproep missen, kunnen later alsnog aansluiten bij een lopend telefoongesprek.

Al geruime tijd werkt Facebook aan nieuwe toepassingen voor Messenger. Vorig jaar werd het al mogelijk om iedereen met een Facebook account via Messenger te contacten, ongeacht of gebruikers vrienden zijn met elkaar. Dit jaar introduceerde Facebook nieuwe functies voor bedrijven zoals het Messenger Platform waardoor bedrijven met nieuwe toepassingen kunnen komen in chatgesprekken. Het lijkt erop dat Facebook dit jaar nog meer plannen heeft.

Meer tips & tricks voor Facebook Messenger

Regelmatig schrijft de Nederlandse Social Media Academie over de mogelijkheden en ontwikkelingen rond Facebook Messenger. Eerder verscheen: