10-05-2013 / Martijn Baten

Facebook Paginabeheer app

De mobiele applicatie van Facebook om bedrijfspagina’s onderweg te beheren heeft een nieuwe versie gekregen. De vernieuwde ‘Paginabeheer-app‘ is door de update sneller geworden in het gebruik en bevat nieuwe functies om afbeeldingen te bewerken. Er zijn ook een aantal functies uit de applicatie verdwenen. Het is in de nieuwe versie niet meer mogelijk om Facebook Aanbiedingen te plaatsen op bedrijfspagina’s  en gedetailleerde statistieken te bekijken per geplaatste statusupdate.

Facebook ‘Paginabeheer-app’ sneller en eenvoudiger

Een belangrijke verbetering aan de applicatie is dat het sneller en eenvoudiger is geworden om door de tijdlijn van bedrijfspagina’s te scrollen en afbeeldingen op het volledige scherm te bekijken. Daarnaast zijn een aantal onderdelen van andere Facebook applicaties verwerkt in de vernieuwde Paginabeheer-app. Beheerders van een Facebook bedrijfspagina kunnen vanaf nu bijvoorbeeld afbeeldingen bewerken en filters toevoegen, wat al geruime tijd mogelijk is, in de Facebook– en Facebook Camera applicaties.

Facebook Paginabeheer app update

Minder statistieken te raadplegen in de Facebook ‘Paginabeheer-app’

Gebruikers van de ‘Paginabeheer-app’ zagen voor de update verschillende statistieken per statusupdate zoals het aantal ‘clicks’ en ‘mensen praten hierover’. Deze zijn nu verdwenen en de enige statistiek die nu per afzonderlijke statusupdate is te bekijken is het ’totale bereik’ van statusupdates. Beheerders die vanaf nu de statistieken per statusupdate willen bekijken krijgen de optie getoond om statusupdates te promoten. Hiermee kunnen beheerders direct het bereik van hun update vergroten. Het bekijken van andere (en alle) statistieken van een Facebook bedrijfspagina kan in een internetbrowser via een laptop of desktop computer.

Gepromote berichten in Facebook Paginabeheer appEen woordvoerder van Facebook heeft aan de website insidefacebook.com medegedeeld dat uitgebreidere statistieken per statusupdate wel zullen terugkeren naar de Paginabeheer-app. Ook zal de optie om Facebook Aanbiedingen te starten terugkomen. Deze is ook met de update van de applicatie verdwenen.

Paginabeheer-app enkel bijgewerkt voor iPhone en iPad

Alleen de iOS versie, geschikt voor iPhone en iPad, is vooralsnog bijgewerkt met de nieuwe functies. Kortgeleden veranderde Facebook al de lay-out van bedrijfspagina’s in de iPhone applicatie. In het artikel ‘Nieuwe lay-out voor mobiele Facebook bedrijfspagina’s‘ kun je hier meer over lezen. Vermoedelijk volgen aanpassingen voor Android smartphones binnenkort.