27-04-2012 / Martijn Baten

Profielfoto op een Facebook bedrijfspagina

Vanaf deze week voert Facebook een verandering door aan de grootte van de profielfoto op een Facebook bedrijfspagina. Facebook vergroot de grootte van de afbeeldingen naar 160 bij 160 pixels. Voorheen was de afmeting van de profielfoto 125 bij 125 pixels. Een exacte reden voor de verandering is niet bekend.

Met de komst van Facebook tijdlijn voor bedrijfspagina’s hebben bedrijfspagina’s de mogelijkheid om gebruik te maken van zowel een profielfoto als een omslagafbeelding. Sommige bedrijven hebben op hun Facebook bedrijfspagina de beide afbeeldingen met elkaar geïntegreerd. Door verandering van de grootte van een profielafbeelding is de verhouding niet meer kloppend. De nieuwe profielfoto zal 23 pixels van de linkerkant en 210 pixels van de bovenkant van de bedrijfspagina worden weergegeven. Onderstaande afbeelding geeft dit overzichtelijk weer.

Facebook omslagafbeelding afmetingen

Tips en tricks voor de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s

De Nederlandse Social Media Academie plaatst regelmatig tips & tricks over de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s. Hieronder een greep uit onze recente artikelen: