05-07-2012 / Stefan Mooren

Wanneer je lid bent van een LinkedIn groep, ontvang je berichten van belangrijke ontwikkelingen in deze groep per e-mail. Het is mogelijk om het e-mailadres te wijzigen waarop je deze berichten ontvangt. In het artikel: Het e-mailadres van je LinkedIn profiel veranderen is al eens behandeld hoe je het primaire e-mailadres kunt veranderen waarop je algemene berichten van LinkedInontvangt. Voor LinkedIn-groepen is er een specifieke functie waarmee je het e-mailadres kunt wijzigen waarop je berichten ontvangt. Het lijkt misschien omslachtig om niet in één keer het e-mailadres voor alle LinkedIn-groepen waarvan je lid bent te veranderen, maar dit kan handig zijn als je een scheiding wilt maken tussen groepsmails voor privé en werk. Hieronder wordt uitgelegd waar je de functie om het e-mailadres voor groepsberichten te veranderen kunt veranderen:

Stap 1 – Ga naar je LinkedIn groepen

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn-profiel en kies via ‘Groups’ in de menubalk voor ‘Your Groups’. Er opent een pagina waar je een overzicht zien van de groepen waar je lid van bent.

Stap 2 – Kies de groep

Kies uit de lijst de groep waarvan je het e-mailadres waarop je groepsberichten ontvangt wilt veranderen door op de titel van de groep te klikken.

Stap 3 – Open instellingen

Open jouw persoonlijke instellingen voor deze LinkedIn groep door via ‘More’ te klikken op ‘Your Settings’. Er opent een pagina waar jouw instellingen voor deze groep zijn te zien.

Stap 4 – Kies het gewenste e-mailadres

Via het keuzemenu achter ‘Contact Email’ kies je het e-mailadres waarop je voortaan berichten van deze groep wilt ontvangen. Als je nog geen verschillende e-mailadressen aan je LinkedIn profiel hebt gekoppeld, kun je dit doen met behulp van het artikel: Beter gevonden worden op LinkedIn dankzij e-mail.

Stap 5 – Bevestig de wijzigingen

Om de wijzigingen de bevestigen, klik je op de knop ‘Save changes’. Voortaan ontvang je groepsberichten van deze groep op het gekozen e-mailadres.

Tip: E-mail notificaties van LinkedIn groepen aanpassen

Wil je minder of helemaal geen berichten meer ontvangen van bepaalde LinkedIn groepen? Je kunt dit zelf instellen met behulp van het artikel: E-mail meldingen van jouw LinkedIn groepen uitzetten of wijzigen.