11-06-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn toont vanaf nu de reistijd bij een beschikbare vacature op LinkedIn Jobs. Met de nieuwe functie kunnen werkzoekenden een betere afweging maken of solliciteren een verstandige keuze is aan de hand van de reistijd. Dit artikel ligt de mogelijkheden van de nieuwe functie ‘Your Commute’ toe.

Inzicht in reistijden voor vacatures van LinkedIn Jobs

85% van de werkende professionals in de Verenigde Staten geeft aan bereid te zijn om voor minder salaris te werken als de reistijd korter is naar het werk. De nieuwe ‘Your Commute’ functie speelt hier op in door werkzoekenden inzicht te geven in de reistijd bij vacatures van LinkedIn Jobs. Naast de inzichten op het gebied van salaris en de aantrekkelijkheid van het LinkedIn profiel krijgen gebruikers nog meer inzicht in hoe passend een vacature is.

De reistijden bij vacatures van LinkedIn Jobs staan weergegeven bij de ‘See Your Commute’ informatie voor mobiele LinkedIn gebruikers. Een gebruiker kan hier de eigen locatiegegevens invoeren en direct zien hoe ver het kantoor verwijderd is per auto of openbaar vervoer. De locatieinformatie kan ook worden opgeslagen zodat deze niet continu ingevoerd hoeft te worden. De onderstaande afbeelding laat de werking van de nieuwe ‘Your Commute’ functie zien:

Het is tevens mogeijk om de informatie over reistijden in te stellen in het carrière dashboard.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.