13-07-2016 / Ayman van Bregt

Limiet van formaat van afbeeldingen op Twitter aangepastTwitter heeft de maximum bestandsgrootte van afbeeldingen op Twitter gewijzigd. Afbeeldingen via mobiel mogen maximaal 5MB en via desktop 15MB groot zijn. De aanpassingen volgen op een reeks van uitbreidingen aan het platform om Twitter gebruikers meer mogelijkheden te bieden. In dit artikel meer over de wijzigingen voor afbeeldingen op Twitter.

Bestandsgrootte voor afbeeldingen op Twitter gewijzigd

De beperking van Twitter (zoals het communiceren in 140 karakters) was juist altijd de kracht van het platform. Twitter heeft de laatste maanden een aantal wijzigingen gedaan waarmee de eerdere beperkingen juist worden losgelaten: Mogelijkheden van video op Twitter, wijziging in de limiet van 140 tekens op Twitter en het eenvoudiger delen van tweets via DM.

Uit de Helppagina voor afbeeldingen op Twitter blijkt dat nu ook de bestandsgrootte van afbeeldingen op Twitter zijn gewijzigd. De bestandsformaten die Twitter accepteert zijn ongewijzigd; GIF, JPEG en PNG. De bestandsformaten BMP en TIFF zijn niet toegestaan op Twitter. Foto’s en geanimeerde GIF’s die via mobiel worden geüpload mogen maximaal 5MB zijn en als ze via Twitter.com worden geüpload tot maximaal 15MB.

Bron afbeelding: Geek.com