25-05-2016 / Ayman van Bregt

Twitter wijzigt limiet van 140 tekens in tweetsTwitter heeft aangekondigd de limiet van 140 tekens in tweets aan te passen. Hiermee krijgen gebruikers meer ruimte om content te delen op Twitter. Eerder werd de limiet van het aantal tekens voor privéberichten (DM) al aangepast. In dit artikel staan de veranderingen op Twitter ten aanzien van de 140 tekens in tweets op een rij.

Twitter wijzigt limiet van 140 tekens in tweets

De afgelopen jaren is Twitter geëvolueerd van een tekstgeoriënteerd social media platform naar een omgeving met veel rijkere content zoals afbeeldingen, video’s en livestreams.
Om te zorgen dat mensen voldoende ruimte hebben om te communiceren wijzigt Twitter de limiet van 140 tekens in tweets. Concreet zullen de volgende zaken niet meer ‘meegerekend’ worden als karakters bij het plaatsen van een tweet:

  • Reacties
    Bij het reageren op een tweet zullen de gebruikersnamen van Twitter-accounts niet meer meegerekend worden in de limiet van 140 tekens.
  • Media
    Bij het plaatsen van foto’s, GIF’s, video’s, polls et cetera zullen de links naar de media niet meer meegerekend worden.
  • Retweets
    Bij het retweeten van tweets van andere gebruikers zal de standaard ‘retweet tekst’ ook niet meegerekend worden.

De wijzigingen aan de limiet van 140 tekens in tweets zal de komende maanden worden toegepast voor alle Twitter gebruikers. Ontwikkelaars voor Twitter kunnen meer informatie over de wijzigingen vinden in de recente Twitter blogpost ‘Doing more with 140 characters‘.