21-04-2014 / Ayman van Bregt

Mijlpaal bereikt met 300 miljoen LinkedIn gebruikersAfgelopen week bereikte LinkedIn een nieuwe mijlpaal van meer dan 300 miljoen LinkedIn gebruikers die een profiel op het online sociale netwerk voor professionals hebben. In een bericht op het LinkedIn-blog valt te lezen dat ruimschoots meer dan de helft van dit aantal leden van buiten de Verenigde Staten komt. In dit artikel staan de inzichten hoe de verdeling qua LinkedIn gebruikers is op een rij.

LinkedIn mijlpaal met 300 miljoen LinkedIn gebruikers

De bereikte mijlpaal van LinkedIn onderstreept de wereldwijde impact aangezien van de 300 miljoen LinkedIn gebruikers, er 100 miljoen uit de Verenigde Staten komen. De 300 miljoen LinkedIn gebruikers zorgen ervoor dat de visie van LinkedIn om iedere werkende professional een plek te geven waar zakelijke kansen gecreëerd kunnen worden, een stapje dichterbij deze ambitie is. Wereldwijd zijn er 3,3 miljard werkende professionals en breidt LinkedIn de dienstverlening steeds meer uit om de werkende professional van dienst te zijn. De persoonlijke aanpak om gebruikers op basis van het LinkedIn profiel, het netwerk van LinkedIn gebruikers en eigen kennis en vaardigheden zorgen er voor dat LinkedIn gericht relevante informatie kan bieden. Het zelf publiceren van content op LinkedIn is hier recentelijk een belangrijke stap in geweest. Door de adoptie van mobiel kent LinkedIn ook een grote groei. LinkedIn mobiel kent een groei van meer dan 50% waar het gaat om het totaal aantal LinkedIn gebruikers wereldwijd. Linkedin gebruikers uit landen zoals Costa Rica, Maleisië, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden gebruiken LinkedIn meer via mobiel dan via een computer of laptop.

Via LinkedIn mobiel worden er, vanuit 200 landen, dagelijks 15 miljoen profielen bekeken, 1,45 miljoen vacatures en wordt er gesolliciteerd op meer dan 44.000 vacatures. Qua geografische uitbreiding is LinkedIn sinds kort ook actief met een Chinese LinkedIn website, met als doel om 140 miljoen werkende Chinese professionals te verbinden. Om de wereldwijde impact van LinkedIn zichtbaar te maken is LinkedIn tenslotte gestart met de ‘LinkedIn Economic Graph‘. Met de LinkedIn Economic Graph maakt LinkedIn inzichtelijk wat de waarde is van het netwerk vanuit het oogpunt van de wereldeconomie.

Inzichten op basis van 300 miljoen LinkedIn gebruikers

De onderstaande LinkedIn infographic geeft meer inzicht in de groei van het grootste  online sociale netwerk voor professionals en de opbouw in geslacht, sectoren, het gebruik, etcetera.