30-03-2015 / Ayman van Bregt

Nieuwe LinkedIn homepage voor Nederlandse LinkedIn gebruikersLinkedIn introduceert een nieuwe startpagina voor Nederlandse LinkedIn gebruikers. Met de nieuwe homepage wil LinkedIn het haar gebruikers gemakkelijker maken om bij te blijven en inzichten op te doen. In dit artikel staan de wijzigingen aan de LinkedIn homepage op een rij.

Nieuwe LinkedIn homepage voor Nederlandse LinkedIn gebruikers

De vernieuwde startpagina is opgebouwd uit onderdelen die van belang zijn voor je eigen zichtbaarheid op LinkedIn met een LinkedIn profiel, interessante content en gebeurtenissen in je netwerk.

Dashboard met informatie over het eigen LinkedIn profiel
Bovenaan de homepage is een blok te zien wat als dashboard fungeert met directe feedback over hoe jouw LinkedIn profiel ‘scoort’ op LinkedIn. Je kunt in één oogopslag zien hoeveel LinkedIn gebruikers jouw profiel bekeken hebben, hoe de geplaatste status updates zijn bekeken en je kunt met één klik meer inzichten krijgen. Daarnaast zie je ook op welke manier LinkedIn gebruikers bij jouw LinkedIn profiel zijn uitgekomen en kun je snel aanpassingen aan het eigen LinkedIn profiel doorvoeren.
Voor LinkedIn gebruikers die het LinkedIn profiel actief willen verbeteren zijn de LinkedIn-functionaliteiten ‘Who’s viewed your profile‘ en ‘How you rank‘ belangrijke plekken om gericht verbeteringen door te voeren.

In contact blijven met je LinkedIn netwerk
Met de nieuwe LinkedIn homepage is het nu nog makkelijker geworden om contact te houden met je netwerk. Rechtsboven zijn de belangrijkste updates en gebeurtenissen uit je LinkedIn netwerk weergegeven zodat je snel kunt reageren, iemand kunt feliciteren of een like kunt geven aan een statusupdate. Voor LinkedIn gebruikers die onderweg ook nog in contact willen blijven met het netwerk is de LinkedIn Connected app zeer handig.

De informatie krijgen die interessant is door middel van steeds relevantere content
Op basis van je functietitel, de branche waarin je werkzaam bent en op basis van de groepen en professionals die je op LinkedIn volgt, wordt content aangeboden op de LinkedIn startpagina. Deze updates en content sluiten aan bij jouw interesses en kunnen inspireren of nieuwe inzichten geven.

Met de vernieuwde LinkedIn homepage kun je in 5 minuten per dag bij zijn over hoe je eigen LinkedIn profiel het doet, wat er gaande is in je netwerk en welk nieuws voor jou interessant is om te lezen.

Presentatie over de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn homepage

In de onderstaande LinkedIn slideshare-presentatie kun je een beter beeld krijgen over de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn homepage.