04-01-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de eerste week van 2014  behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) verschillende tips & tricks over het gebruik van social media. Aan bod kwam onder de hoogtepunten van 2013 op Twitter, de 10 meest gebruikte steekwoorden op LinkedIn en dat Facebook likes en shares geen impact hebben op de resultaten van zoekmachines (waaronder Google). In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Facebook ‘likes’ en ‘shares’ hebben geen impact bij Google zoekresultaten

Facebook Like

Facebook ‘likes’ of het delen van updates (shares) hebben geen impact op de manier waarop Google zoekresultaten toont. Een onderzoek door Eric Enge laat zien dat interactie op Facebook geen impact oplevert voor de Google zoekresultaten.
Lees verder.

 

NSMA Social Media Jaaroverzicht 2013

nsma jaaroverzicht 2013

Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. Op de laatste dag van 2013 zetten we de beste voor je op een rij.
Lees verder.

 

De Twitter-hoogtepunten in het jaaroverzicht van 2013

De Twitter-hoogtepunten in het jaaroverzicht van 2013

Twitter geeft net als de afgelopen jaren inzicht in de hoogtepunten van 2013 op Twitter via 2013.twitter.com. Je kunt ook een eigen social media jaaroverzicht maken op basis van jouw Twitter-activiteiten en naar keuze dit aanvullen met Facebook, Foursquare, Instagram en LinkedIn met behulp van Vizify.
Lees verder.

 

De 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn

De top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedInLinkedIn heeft, net als in voorgaande jaren dit jaar weer een lijst met de wereldwijd meest gebruikte steekwoorden op de profielen van LinkedIn gebruikers gepubliceerd. Deze steekwoorden worden zoveel gebruikt, dat het gebruik van deze woorden het onderscheidend vermogen en de vindbaarheid van een LinkedIn profiel verminderd. In dit artikel staan de top 10 meest gebruikte steekwoorden van 2013 op LinkedIn op een rij. Het advies is om waar mogelijk deze woorden te vermijden.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanDe praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de Praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ in onze webwinkel.