31-12-2013 / Martijn Baten

nsma jaaroverzicht 2013

Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. De NSMA auteurs die je dagelijks van nieuwe en praktische tips voorzien, hebben de vijf beste tips & tricks voor FacebookTwitter en LinkedIn uitgelicht. Op de laatste momenten van 2013 zetten we ze op een rij zodat je goed voorbereid aan 2014 kunt beginnen.

Facebook

Facebook content plan

1. 4 aandachtspunten voor een Facebook content plan

Als je meer wilt halen uit jouw zakelijke Facebook-activiteiten is een gestructureerde aanpak voor het plaatsen van content aan te bevelen. Een gestructureerde aanpak aan de hand van een ‘Facebook content plan’ helpt om te beschrijven met welke punten er rekening gehouden moet worden. In dit artikel worden 4 aandachtspunten uitgelicht waarmee je rekening kunt houden bij het maken van een content plan voor Facebook bedrijfspagina’s.
Lees verder.

Facebook Groep

2. Een afgeschermde (geheime) Facebook groep maken

Met Facebook Groepen kun je een geheime groep aanmaken die alleen zichtbaar is voor leden die aan de groep zijn toegevoegd. Het maken van een ‘geheime’ Facebook groep is eenvoudig en wordt stapsgewijs in dit artikel uitgelegd.
Lees verder.

Omslagfoto Facebook bedrijfspagina

3. Richtlijnen voor omslagfoto op Facebook bedrijfspagina’s aangepast

Facebook heeft recentelijk de richtlijnen voor het gebruik van de omslagfoto op bedrijfspagina’s aangepast. Een aantal regels zijn verdwenen zoals het niet mogen communiceren van call-to-actions, contact informatie of verkoopprijzen. De regel voor het maximaal gebruiken van 20% tekst in omslagfoto’s blijft gehandhaafd.
Lees verder.

Facebook zoeken

4. Facebook zoekgeschiedenis verwijderen

Alle zoekopdrachten binnen Facebook worden bijgehouden in het ‘Activiteitenlogboek’. Je Facebook zoekgeschiedenis verwijderen kan eenvoudig in vier stappen.
Lees verder.

Het bewerken van een Facebook statusupdate

5. Facebook status updates bewerken vanaf nu mogelijk

Facebook laat gebruikers hun status updates bewerken nadat deze zijn geplaatst. Het bewerken van Facebook status updates is één van de veelgevraagde toevoegingen aan het online sociale netwerk.
Lees verder.

LinkedIn

Logo LinkedIn

1. Beter gevonden worden op LinkedIn

Een vindbaar profiel is voor iedere professional die op LinkedIn aanwezig is belangrijk. Beter gevonden worden op LinkedIn kan met behulp van de vier aandachtsgebieden in dit artikel.
Lees verder.

Verrijk je LinkedIn profiel met visuele content

2. Visuele content toevoegen aan een LinkedIn profiel

Verrijk je LinkedIn profiel met visuele content om beter op te vallen en meer te kunnen communiceren op je LinkedIn profiel. Door je LinkedIn profiel te verrijken met visuele content zoals video’s, afbeeldingen en presentaties kun je makkelijker de aandacht vasthouden van bezoekers op het profiel. In dit artikel een uitleg hoe je visuele content kunt toevoegen aan het LinkedIn profiel.
Lees verder.

LinkedIn bedrijfspagina statistieken beschikbaar

3. Introductie LinkedIn bedrijfspagina statistieken (uitleg en handleiding)

In dit artikel een uitleg over de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina statistieken en welke mogelijkheden deze ‘analytics’ bieden. Ook wordt een handleiding LinkedIn bedrijfspagina statistieken gegeven waarin wordt uitgelegd welke informatie en inzichten zijn te halen uit de LinkedIn bedrijfspagina statistieken.
Lees verder.

4 conversatie tips voor LinkedIn

4. Vier conversatie tips voor LinkedIn

Met dagelijks miljoenen gebruikers op LinkedIn is het een aantrekkelijke plek om zichtbaar te zijn als professional. Door op LinkedIn expertise te delen kun je meer zichtbaar worden op het grootste sociale netwerk. In dit artikel vier tips voor LinkedIn die leiden tot meer conversaties en zichtbaarheid van jezelf als professional op LinkedIn.
Lees verder.

Alle LinkedIn e-mail notificaties uitzetten

5. Alle LinkedIn e-mail notificaties uitzetten

Het uitschakelen van LinkedIn e-mail notificaties kan een tijdrovend proces zijn. Zeker met de groei van het netwerk neemt het aantal berichten op het grootste zakelijke sociale netwerk in de wereld toe. In dit artikel een uitleg hoe je alle LinkedIn e-mail notificaties eenvoudig in 1 keer uit kunt zetten.
Lees verder.

Twitter

Slim gebruik maken van hashtags op Twitter

1. Handleiding Twitter Zakelijk gebruiken

Twitter heeft in Nederland meer dan 3,3 miljoen gebruikers en is daarmee voor bedrijven, ondernemers een belangrijk sociaal medium. In dit artikel daarom een handleiding en stappenplan om Twitter zakelijk te gebruiken.
Lees verder.

De basis van een verzorgd Twitter profiel

2. De basis van een goed verzorgd Twitter profiel

Een goed verzorgd Twitter profiel is van belang om nieuwe volgers op Twitter aan te trekken. In dit artikel worden de belangrijkste elementen voor een goed verzorgd profiel beschreven.
Lees verder.

De juiste hashtag bepalen

3. Stappenplan voor het bepalen van de juiste hashtag

Hashtags zijn op Twitter niet meer weg te denken bij marketingcampagnes of marketingacties vanuit bedrijven, merken of organisaties. Het is voor Twitter-gebruikers die Twitter zakelijk inzetten soms lastig om hashtags effectief in te zetten. In dit artikel een handig hulpmiddel om bij iedere tweet de juiste hashtag te bepalen aan de hand van een stappenplan.
Lees verder.

Twitshare maakt bestanden delen via Twitter eenvoudig

4. Eenvoudig bestanden delen via Twitter met Twitshare

Het delen van bestanden via Twitter kan eenvoudig met Twitshare waarmee bestanden tot maximaal 2GB gedeeld kunnen worden met andere Twitter-gebruikers. In dit artikel worden de mogelijkheden van Twitshare uitgelegd en een stappenplan gegeven om met behulp van Twitshare aan de slag te gaan met het bestanden delen via Twitter.
Lees verder.

Aandachtspunten om de perfecte tweet te schrijven

5. Aandachtspunten voor het schrijven van de ‘perfecte tweet’

Bij het opstellen van een tweet zijn drie onderdelen belangrijk om aandacht aan te besteden; het bericht, de link en witruimte. In dit artikel worden een aantal aandachtspunten beschreven voor het opstellen van een ‘perfecte tweet’.
Lees verder.

Meer tips en tricks?

In 2013 werden er nog veel meer tips & tricks geplaatst die terug zijn te vinden op de Tips & Tricks pagina. Volg de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) via TwitterLinkedInFacebook en Google+ om ook in 2014 dagelijks op de hoogte te blijven.