10-03-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere alles over het nieuwe Facebook nieuwsoverzicht dat werd aangekondigd. Verder werd een wetenschappelijk onderzoek behandeld over het verkrijgen van meer volgers op Twitter en een onderzoek over het loopbaangedrag van vrouwen door LinkedIn. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

25 sneltoetsen voor Twitter

26 sneltoetsen voor Twitter

Met de Twitter-sneltoetsen kun je tijd besparen bij het navigeren en verschillende acties uitvoeren op Twitter via Twitter.com.
Lees verder.

LinkedIn - Onderzoek loopbaangedrag - vrouwen

LinkedIn onderzoekt loopbaangedrag van vrouwen

Uit onderzoek van LinkedIn naar het loopbaangedrag van vrouwen blijkt dat vrouwelijke professionals een evenwichtige levensstijl belangrijker vinden dan status en geld. In dit artikel zijn de uitkomsten van het onderzoek op een rij gezet.
Lees verder.

Facebook Aanbiedingen komt met eigen pagina

Bekijk geclaimde Facebook Aanbiedingen op één pagina

Facebook-gebruikers kunnen op een door Facebook nieuw geïntroduceerde pagina, geclaimde aanbiedingen op een overzichtelijke manier bekijken. Naast geclaimde aanbiedingen geeft het online sociale netwerk ook suggesties voor aanbiedingen die mogelijk interessant zijn voor gebruikers.
Lees verder.

zorg voor meer twitter volgersMeer Twitter volgers krijgen (wetenschappelijk onderzoek)

Meer Twitter volgers krijgen is een wens van veel merken en organisaties op Twitter. Georgia Tech University deed onderzoek naar de factoren die van invloed zijn om een Twitter-account te gaan volgen.
Lees verder.

Miljard LinkedIn Endorsements - 2013

Endorsements verhogen activiteit binnen LinkedIn

LinkedIn Endorsements zorgen voor meer bekeken profielen, meer toegevoegde vaardigheden, meer aanbevelingen en meer webverkeer naar het online sociale netwerk. Lees in dit artikel alles over de ruim één miljard endorsements die momenteel zijn gegeven.
Lees verder.

Facebook nieuwsoverzicht

Alles over het vernieuwde Facebook nieuwsoverzicht

Facebook heeft een nieuwe versie van het nieuwsoverzicht aangekondigd. Het vernieuwde nieuwsoverzicht bestaat uit grotere afbeeldingen, heeft meer mogelijkheden om verschillende soorten content te filteren en is in lijn met het ontwerp van de mobiele applicaties van Facebook.
Lees verder.

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingen

NSMA Praktijkgids van de week – Facebook bedrijfspagina gevorderden 

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina gevorderden’ leert je om meer te halen uit Facebook en in het bijzonder jouw bedrijfspagina. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook applicaties). Na deze praktijkgids ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Koop de praktijkgids in onze webwinkel.

NSMA-Whitepaper-10-tips-voor-effectieve-Facebook-bedrijfspaginas-724x1024

NSMA Whitepaper: ’10 tips voor effectieve Facebook bedrijfspagina’s’

De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever gebruik te maken van Facebook bedrijfspagina’s. In de whitepaper vind je tips over o.a. het stellen van doelstellingen, plaatsen van statusupdates en het bekijken van de statistieken. Je kunt deze whitepaper gratis aanvragen via deze pagina.