09-03-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) het nieuwe uiterlijk van het Facebook nieuwsoverzicht. Verder kwam aan bod hoe je op LinkedIn makkelijker kunt netwerken met de vernieuwde ‘people you may know’ functie en de afnemende groei bij Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

Facebook nieuwsoverzicht krijgt een nieuw uiterlijkVernieuwd Facebook nieuwsoverzicht

Facebook introduceert een nieuw uiterlijk van het Facebook nieuwsoverzicht. Hiermee wil het online sociale netwerk gebruikers van desktop en mobiel een gelijke ervaring bieden.
Lees verder.

 

Twitter groeit minder hard in gebruikersTwitter groeit minder hard

De groei van Twitter is sterk dalend blijkt uit een overzicht van het Amerikaanse Statista.Twitter groeit op dit moment qua gebruikers nog weliswaar, maar volgens eMarketer zal de groei in 2018 nog maar ruim 6% zijn ten opzichte van ongeveer 35% nu.
Lees verder.

 

Makkelijker netwerken op LinkedIn met de nieuwe ‘People you may know’

LinkedIn introduceert nieuwe 'People you may know'LinkedIn heeft de ‘People you may know’ functie vernieuwd waardoor het gemakkelijker is om te netwerken op LinkedIn waardoor je eenvoudiger een professioneel netwerk op LinkedIn kunt opbouwen en uitbreiden.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: 5 musthaves op een LinkedIn profiel

In dit artikel 5 musthaves voor een goed LinkedIn profiel om op te blijven vallen op LinkedIn wat in 2013 hard gegroeid is door een toename in gebruikers, groei in LinkedIn Groepen en de introductie van LinkedIn Showcasepagina’s en LinkedIn Universiteitspagina’s.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn gevorderdenLinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.

 

Download gratis de NSMA Social media content kalenderCover NSMA Whitepaper Facebook

Met de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.