13-03-2016 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie 7 manieren om Twitter Polls te gebruiken. Verder behandelden we de impact van een profielfoto op LinkedIn en de hogere vertoning van Facebook Live video’s in het Facebook nieuwsoverzicht. In het weekoverzicht van NSMA staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij.

 

De impact van een profielfoto op een LinkedIn profiel

De impact van een profielfoto op LinkedIn

Op LinkedIn zijn inmiddels meer dan 400 miljoen LinkedIn profielen te vinden, waardoor het een steeds grotere uitdaging wordt om op te vallen in bijvoorbeeld de zoekresultaten. PhotoFeeler deed onderzoek naar de impact van een profielfoto op LinkedIn. In dit artikel staan de resultaten van het onderzoek op een rij.
Lees verder.

 

Zeven toepassingen van Twitter Polls

7 manieren om Twitter Polls te gebruiken

Twitter introduceerde eind vorig jaar Twitter Polls om eenvoudig onderzoek via een tweet te kunnen doen. In dit artikel staan zeven toepassingen met Twitter Polls op een rij op basis van praktijkvoorbeelden van organisaties en merken op Twitter.
Lees verder.

 

Facebook Live

Facebook Live video’s hoger getoond in Facebook nieuwsoverzicht

Facebook Live video’s worden hoger getoond in het nieuwsoverzicht. Met Facebook Live zijn wereldwijd livestreams te volgen van bekende personen en pagina’s.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Leadgeneratie op FacebookDirecte leadgeneratie op Facebook vanaf nu mogelijk

Sinds kort is het mogelijk om directe leadgeneratie op Facebook te doen met advertenties. Dit artikel legt uit hoe leadgeneratie op Facebook werkt.
Lees verder.

 

NSMA Social Media NieuwsbriefBlijf op de hoogte met de wekelijkse NSMA nieuwsbrief

Als professional heb je het druk en beperkt de tijd om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op social media. De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) wil je hierbij helpen met het wekelijkse NSMA Social Media Weekoverzicht: een bundeling van de meest recente ontwikkelingen in het social media landschap. Elke maandag ontvang je de nieuwsbrief per mail. Zo ben je aan het begin van de week weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en klaar om meer uit social media te halen. Abonneer je nu op de wekelijkse NSMA nieuwsbrief.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.