06-04-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) dat LinkedIn haar algemene voorwaarden en privacy policy heeft gewijzigd. Verder kwam aan bod dat Twitter’s mobiele apps voor Android en iPhone zijn uitgebreid en dat een website bezoeker via Facebook minder lang op een website blijft dan via YouTube. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Bezoeker aan website via Facebook blijft minder lang dan via YouTubeFacebook nieuwsoverzicht

Een website bezoeker die via Facebook een website bezoekt, blijft minder lang op een site dan een bezoeker via Twitter of LinkedIn. Onderzoek door Shareaholic laat zien dat bezoekers via YouTube het langst blijven op de website en ook de meeste pagina’s bezoeken.
Lees verder.

 

Twitter app breidt uit met meer foto’s per tweet en tag-functie voor personenTwitter app breidt uit met meer foto's en tag-functie

De iPhone en Android Twitter app zijn uitgebreid met nieuwe functies. Het is mogelijk om meer foto’s te plaatsen en mensen te taggen in een afbeelding. In dit artikel staan de toevoegingen aan de apps op een rij.
Lees verder.

 

LinkedIn wijzigt algemene voorwaarden en privacy policyLinkedIn wijzigt algemene voorwaarden en privacy policy

LinkedIn heeft de algemene voorwaarden en privacy policy gewijzigd om gekochte diensten zoals Pulse en Slideshare beter te integreren in het grootste zakelijke sociale online netwerk.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Vier redenen om hashtags zakelijk te gebruiken op Twitter

Waarom hashtags-gebruiken op TwitterMet hashtags kun je tweets (berichten op Twitter) categoriseren. Televisieprogramma’s en evenementen maken bijvoorbeeld vaak gebruik van een bepaalde hashtag.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina makenPresenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend

De praktijkgids ‘LinkedIn bedrijfspagina maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van een bedrijfspagina op LinkedIn (LinkedIn Companies). Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je bedrijfsprofiel op LinkedIn door middel van een LinkedIn bedrijfspagina te maken en te gebruiken.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn bedrijfspagina maken nu.

 

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.