14-04-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het taggen van mensen en bedrijven in gesprekken op LinkedIn. Verder kwam onder andere aan bod hoe je een Facebook omslagfoto kunt toetsen op de ‘20% tekst’ regel en het optimaliseren van je Twitter-activiteiten met behulp van de handige tool RetweetLab. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

Mogelijkheden Twitter Cards uitgebreid door Twitter

Mogelijkheden Twitter Cards uitgebreid

Twitter introduceerde afgelopen week vernieuwde Twitter Cards. Met Twitter Cards kunnen gebruikers een voorvertoning bekijken van de content die middels een tweet wordt gedeeld. De belangrijkste uitbreiding aan de functionaliteiten van Twitter Cards is dat er nog meer informatie in de cards bekeken kan worden.
Lees verder.

LinkedIn introduceert taggen van mensen en bedrijven in gesprekken

Taggen op LinkedIn van mensen en bedrijven in gesprekken wordt mogelijk

Vergelijkbaar met het taggen van bedrijven en personen op Facebook en de mentions op Twitter introduceert LinkedIn de mogelijheid om mensen, organisaties en bedrijven te vermelden op LinkedIn in discussies en updates die je plaatst of aan deelneemt.
Lees verder.

Facebook mobiel

Nieuwsoverzicht bekijken populairste Facebook-activiteit op smartphones

De meest populaire Facebook-activiteit op smartphones is het bekijken van het nieuwsoverzicht. Dit blijkt uit onderzoek dat Facebook heeft laten doen door IDC naar onder andere de manier waarop er via smartphones van het online sociale netwerk gebruik wordt gemaakt.
Lees verder.

Tweets optimaliseren met Retweetlab

Twitter optimaliseren met RetweetLab

RetweetLab is een gratis tool van HubSpot waarmee Twitter-accounts geanalyseerd kunnen worden. Zo kun je Twitter optimaliseren door verschillende inzichten zoals welk type tweets goed aanslaan, welke momenten goed zijn om te tweeten, etcetera.
Lees verder.

Mails die je wilt ontvangen

Instellingen voor het ontvangen van LinkedIn-berichten

LinkedIn is een plek waar professionals elkaar kunnen benaderen voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Sta je bijvoorbeeld open voor nieuw werk of opdrachten, dan kun je via je LinkedIn profiel aangeven dat andere professionals je hierover mogen benaderen middels een bericht. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit kunt instellen.
Lees verder.

20 procent richtlijnen Facebook omslagfoto's

Facebook omslagfoto’s toetsen op ’20% tekst’ richtlijn

Facebook omslagfoto’s op bedrijfspagina’s mogen voor maximaal 20 procent uit tekst bestaan. Om te bepalen of je omslagfoto voldoet aan de regel is er nu een handige tool die je hierbij kan helpen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze kunt gebruiken.
Lees verder.

NSMA Praktijkgids van de week: Praktijkgids Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel tijdlijn genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken.
Koop deze praktijkgids nu.