15-04-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere een onderzoek dat aantoont dat adverteren op Twitter effectiever blijkt dan op andere social media. Verder behandelden we dat LinkedIn het zoeken naar groepen heeft verbeterd en gaven we uitleg over het taggen van een Facebook bedrijfspagina als locatie. In het NSMA weekoverzicht zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Nieuwe gebruikers op Twitter zijn weinig actief met eigen tweets 2Nieuwe Twitter gebruikers zijn niet erg actief

Op Twitter zijn nieuwe gebruikers weinig actief blijkt uit AYTM-onderzoek.
Lees verder.

Verbetert zoeken naar LinkedIn groepen

LinkedIn verbetert zoeken naar LinkedIn groepen

Om een nieuwe LinkedIn groep te vinden kun je gebruik maken van de geavanceerde zoekfunctie binnen LinkedIn. Sinds vorige week is deze zoekfunctie voor LinkedIn groepen verbeterd. In dit artikel staan de veranderingen op een rij.
Lees verder.

Facebook PlacesLaat klanten je bedrijf als locatie taggen op Facebook

Een kwart van de Facebook gebruikers voegt een locatie toe aan statusupdates. Als beheerder van een Facebook bedrijfspagina is het interessant om je pagina gereed te hebben om als locatie te laten taggen door gebruikers op Facebook. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een bedrijfspagina gereed maakt om te laten taggen als locatie.
Lees verder.

Adverteren op Twitter blijkt effectiever dan op Facebook en andere sociale netwerkenAdverteren op Twitter blijkt effectiever dan op Facebook en andere sociale netwerken

Twitter is effectiever om te adverteren ten opzichte van Facebook en andere sociale netwerken.
Lees verder.

Werken aan de interactie op een Facebook bedrijfspagina

Tips en tricks voor interactie op een Facebook bedrijfspagina

Een Facebook bedrijfspagina kan een manier zijn om klanten en geinteresseerden te betrekken bij je organisatie. Maar hoe kun je werken aan groeiende ‘interactie’ van je Facebook fans? In dit artikel een handige infographic met praktische tips.
Lees verder.

Bedrijfspagina zoeken - LinkedIn5 tips om werk te vinden via LinkedIn bedrijfspagina’s

Via de zoekfunctie kun je op een laagdrempelige manier op zoek naar bedrijven op LinkedIn, maar wat kan dit betekenen voor mensen die op zoek zijn naar werk. In dit artikel vijf tips.
Lees verder.

NSMA Social Media Whitepaper – 10 tips om effectiever te netwerken met LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever te kunnen netwerken met LinkedIn. In de whitepaper vind je tips over o.a. het makkelijker vinden van connecties, het vermijden van veel gebruikte steekwoorden en het zelf bepalen van de inrichting van je LinkedIn profiel. Je kunt de whitepaper gratis aanvragen via het formulier op deze pagina.