10-05-2015 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) 5 tips voor aantrekkelijke berichten op LinkedIn bedrijfspagina’s. Verder behandelden we dat vrienden belangrijk zijn voor de diversiteit in het Facebook nieuwsoverzicht en de overname door Twitter van het advertentieplatform TellApart. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

 

15 tips voor aantrekkelijke berichten op een LinkedIn bedrijfspagina

5 tips voor aantrekkelijke berichten op LinkedIn bedrijfspagina’s

Een organisatie met een LinkedIn bedrijfspagina wil graag opvallen op LinkedIn als er updates worden geplaatst. In dit artikel staan 5 tips voor aantrekkelijke berichten op LinkedIn bedrijfspagina’s op een rij.
Lees verder.

 

Twitter neemt advertentieplatform TellApart over

Twitter neemt advertentieplatform TellApart over

Twitter neemt het advertentieplatform TellApart over om webwinkels en retailwinkels via verschillende platformen te helpen om klanten beter te retargetten met advertenties.
Lees verder.

 

Facebook nieuwsoverzicht

Vrienden belangrijk voor diversiteit in het Facebook nieuwsoverzicht

Vrienden zijn belangrijk voor diversiteit in het Facebook nieuwsoverzicht. Onderzoek laat zien dat vrienden belangrijk zijn om een tegengestelde voorkeuren te laten zien.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: De meeste retweets krijgen tweets tussen 100 en 115 tekensDe meeste retweets krijgen tweets tussen de 100 en 115 tekens

Op basis van onderzoek van Dan Zarrella blijkt dat tweets met een lengte tussen de 100 en 115 tekens 34% meer kans hebben om geretweet (RT) te worden. In dit artikel meer over het onderzoek om meer retweets te krijgen.
Lees verder.

 

sumall_logo_highOverzichtelijke social media rapportages met SumAll

SumAll biedt een duidelijke en overzichtelijke manier om resultaten van social media activiteiten te rapporteren en te delen met collega’s. Met SumAll reports kan eenvoudig een wekelijkse rapportage gemaakt worden in PDF voor social media activiteiten op Twitter, Facebook en Instagram. Als partner van SumAll kunnen bezoekers van de Nederlandse Social Media Academie SumAll Reports aanschaffen met 25% korting. Gebruik deze SumAll link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.

 

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenPraktijkgids van de week: Praktijkgids Facebook bedrijfspagina gevorderden

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina gevorderden’ leert je om meer te halen uit Facebook en in het bijzonder een bedrijfspagina. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook applicaties). Na deze praktijkgids ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Koop de NSMA Praktijkgids Facebook bedrijfspagina gevorderden.