13-05-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere een analysetool die veel inzichten geeft op Twitter. Verder behandelden we de ontwikkelingen bij LinkedIn (overname Slideshare en nieuw design LinkedIn Today) en behandelden we hoe je kunt achterhalen of fans van je Facebook bedrijfspagina jouw statusupdates verbergen.
In het NSMA weekoverzicht staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

 

Zo bekijken mensen de nieuwe Facebook bedrijfspagina's

Zo bekijken mensen de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s

EyeTrackShop heeft in opdracht van de website Mashable onderzoek gedaan naar de manier waarop mensen naar de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s kijken. 30 mensen werden geobserveerd hoe zij voor en na de invoer van de nieuwe bedrijfspagina’s naar de pagina keken.
Lees verder.

 

LinkedIn Today - new design

Het nieuwe design van LinkedIn Today

LinkedIn Today is een functie van LinkedIn waar nieuws wordt verzameld uit jouw netwerk. De functie heeft een nieuw design en is op bepaalde punten sterker geworden.
Lees verder.

 

Analyseer gratis op Twitter met TweetCharts.com

Analyseer gratis op Twitter met TweetCharts.com

Analyseer met TweetCharts.com op Twitter en krijg veel waardevolle inzichten.
Lees verder.

 

Facebook statistieken

Bekijk hoeveel fans de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen

Fans kunnen in hun nieuwsoverzicht de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen. Facebook geeft inzage in het aantal fans die de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen in hun nieuwsoverzicht.
Lees verder.

 

LinkedIn & Slideshare - 2012

De kracht van Slideshare, binnenkort ook op LinkedIn

LinkedIn heeft Slideshare overgenomen om professionals nog meer mogelijkheden te bieden om zichzelf te profileren. Via Slideshare is het mogelijk om content te delen zoals Powerpoint presentaties, documenten en video’s.
Lees verder.

 

twitter discover tab is verbeterd

Twitter verbetert Discover-tab

Twitter verbetert Discover-tab om meer persoonlijk en relevant nieuws te brengen.
Lees verder.

 

 

Cursus van de week – Cursus Twitter GevorderdenTwitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.

Twitter biedt voor bedrijven en mensen die het zakelijk willen gebruiken veel kansen. Je kunt het inzetten om je eigen expertise meer zichtbaar te maken maar Twitter kan ook goed ondersteuning bieden bij jouw verkoopactiviteiten en leadgeneratie. Het ebook ‘Cursus Twitter Gevorderden’ leert je daarom leert je om meer te halen uit het Twitter-platform en krijg je inzicht hoe je opdrachten kunt vinden die je helpen om zakelijk te groeien.
Lees verder.