27-05-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere een manier om je Tweets te verbergen voor Google, tips uit een onderzoek van Facebook naar statusupdates op een Facebook bedrijfspagina en de 9 minuten die LinkedIn adviseert om aan je carrière te besteden. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

De meest interessante tweets en verhalen in je e-mail

twitter wekelijkse updates met tweets en stories die interessant en relevant zijnTwitter stuurt wekelijkse update met meest interessante tweets uit je netwerk (en hoe je dit uit kunt schakelen).
Lees verder.

Besteed 9 minuten per dag aan je carrière met LinkedIn

Afbeelding-28Volgens LinkedIn is 9 minuten per dag voor professionals de ideale tijd om te werken aan de eigen loopbaan. Mensen hebben korte concentratie en weinig tijd. Om deze reden kunnen de functies van LinkedIn helpen bij het ontwikkelen van een carrière in slechts 9 minuten per dag.
Lees verder.

Social media onmisbare kanalen voor zakelijke groei

Het gebruik van social media in EuropaSocial media zijn onmisbare kanalen voor de zakelijke groei van organisaties. Een onderzoek in opdracht van Google en uitgevoerd door Milward Brown laat zien hoe er op zakelijk gebied gebruik wordt gemaakt van social media in Europa. In dit artikel worden de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij gezet.
Lees verder.

Zo verberg je jouw tweets voor Google

Zo verberg je jouw tweets van twitter voor googleWil je er voor zorgen dat tweets bij een zoekopdracht in Google minder of niet meer zichtbaar zijn? Volg dan deze stappen!
Lees verder.

Mobiel gebruik LinkedIn en Twitter groeit enorm

Mobiel gebruik - Top 3 online sociale netwerken - 2012Uit onderzoek van ComScore blijkt dat het mobiele gebruik van online sociale netwerken in Europa enorm toeneemt. Vooral bij LinkedIn en Twitter is er een duidelijke toename zichtbaar.
Lees verder.

Updates over merk of organisatie zorgen voor meeste interactie op een Facebook bedrijfspagina

Het meten van succes op een Facebook bedrijfspaginaEen onderzoek door Facebook laat zien op welke statusupdates je als bedrijf de meeste interactie kunt verwachten. Dit kan interesante informatie zijn voor het gerichter afstemmen van de content strategie voor je Facebook bedrijfspagina.
Lees verder.

NSMA Social Media Whitepaper: 10 tips om effectiever te netwerken met LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever te kunnen netwerken met LinkedIn. In de whitepaper vind je tips over o.a. het makkelijker vinden van connecties, het vermijden van veel gebruikte steekwoorden en het zelf bepalen van de inrichting van je LinkedIn profiel. Je kunt de whitepaper gratis aanvragen via deze link.