22-06-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de nieuwe focus van LinkedIn op studenten. Verder kwam een onderzoek over het verkrijgen van meer retweets op Twitter aan bod en de sterk gestegen prijzen van Facebook advertenties. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn voor studenten actieve focus

Meer focus op LinkedIn voor studenten

LinkedIn gaat zich actief richten op LinkedIn voor studenten wat blijkt uit een Nederlandstalige LinkedIn-site voor studerenden in het hoger onderwijs. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat de huidige student ambitieuzer is in vergelijking met 10 jaar geleden. In dit artikel staan de resultaten van het onderzoek en tips voor het gebruik van LinkedIn voor studenten op een rij.
Lees verder.

De meeste retweets krijgen tweets tussen 100 en 115 tekens

De meeste retweets krijgen tweets tussen de 100 en 115 tekens

Op basis van onderzoek van Dan Zarrella blijkt dat tweets met een lengte tussen de 100 en 115 tekens 34% meer kans hebben om geretweet (RT) te worden. In dit artikel meer over het onderzoek om meer retweets te krijgen.
Lees verder.

fbpaidreach1

Prijzen van Facebook advertenties sterk gestegen

Het organische bereik op Facebook is sterk gedaald in de afgelopen maanden. Het digitale bureau Flightpath laat zien dat door de daling van het organische bereik, er een prijsstijging is van de advertenties op Facebook en daarmee de kosten voor Facebook advertenties sterk zijn toegenomen.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: LinkedIn profiel infographic5 tips voor een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel

Een LinkedIn profiel hoeft niet alleen een online CV te zijn, maar kan veel meer zijn dan dat alleen. Aan de hand van een infographic gemaakt door Social@Ogilvy worden vijf aandachtspunten gegeven om te werken aan een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel.
Lees verder.

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenPraktijkgids van de week: Facebook bedrijfspagina gevorderden

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina gevorderden’ leert je om meer te halen uit Facebook en in het bijzonder jouw bedrijfspagina. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook applicaties). Na deze praktijkgids ben je in staat om de door jezelf geformuleerde doelen voor jouw Facebook pagina te realiseren.
Koop de Praktijkgids Facebook bedrijfspagina gevorderden nu.

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.