15-07-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere dat tabbladen op je Facebook bedrijfspagina minder interactie opleveren. Verder behandelden we het nieuws dat Twitter haar zoekfunctionaliteiten heeft uitgebreid en dat 93% van de recruiters via LinkedIn naar kandidaten zoekt. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

 

Ontvrienden op Facebook

Waarom ontvrienden mensen elkaar op Facebook?

De reden waarom mensen elkaar ontvrienden op Facebook is uiteenlopend. De Universiteit van Camebridge publiceerde recentelijk een onderzoek naar de redenen waarom mensen elkaar ontvrienden op Facebook.
Lees verder.

 

LinkedIn voor recruitment

93% recruiters zoekt geschikte kandidaten via LinkedIn

Het Amerikaanse Jobvite deed onderzoek naar de manier waarop recruiters social media gebruiken. Hieruit blijkt dat LinkedIn met 92% het meest populaire online sociale netwerk is onder recruiters. Ook Facebook en Twitter worden veelvuldig gebruikt voor het vinden van de juiste kandidaten.
Lees verder
.

 

Oxfort Internet Institute van Oxford University onderzoek naar populaire twitter landen

Meest actieve Twitter-landen in de wereld met geolocatie

Welke landen zijn het meest actief als het gaat om Twitter-gebruik? Het Oxford Internet Insitute onderzocht 4,5 miljoen tweets.
Lees verder.

 

Het menu van een Facebook bedrijfspagina

Tabblad op Facebook bedrijfspagina levert minder interactie op

Tabbladen op de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s met tijdlijn weergave worden minder bekeken dan voorheen. Onderzoek van PageLeaver laat zien dat tabbladen van Facebook bedrijfspagina’s 53% minder interactie opleveren dan voor de nieuwe bedrijfspagina’s werden geïntroduceerd.
Lees verder.

 

Visit Spark Hire

Een baan vinden via social media

Met de komst van internet en social media is de manier waarop mensen op zoek gaan naar een baan en solliciteren op vacatures veranderd. In dit artikel wordt een leuke infographic getoond van het Amerikaanse bedrijf Spark Hire met een overzicht van de veranderingen.
Lees verder.

 

Twitter breidt zoekmogelijkheden uit

Twitter verbetert zoekfunctionaliteiten

Twitter verbetert haar zoekfunctionaliteiten waardoor je sneller en betere informatie moet kunnen vinden in de Twitter Search.
Lees verder.

 

Cursus van de week – Cursus Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. Het ebook ‘Cursus Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Lees verder.