28-07-2013 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) drie tips voor meer website bezoekers door tweets aan de hand van de zakelijke activiteiten op Twitter. Verder behandelden we grote verschillen bij de verspreiding van afbeeldingen op Facebook en dat LinkedIn eind van deze maand de functionaliteit LinkedIn Signal stopt. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Grote verschillen in verspreiding van afbeeldingen op Facebook

Facebook afbeeldingen viraalOnderzoekers van het Facebook Data Science team hebben in kaart gebracht wat er gebeurt wanneer een afbeelding zich ‘viraal’ verspreidt op het online sociale netwerk. Het onderzoek concludeert dat verspreiding van afbeeldingen goed kan ontstaan op Facebook, maar dat er sterke verschillen zijn in de manier waarop dat gebeurt.
Lees verder.

 

Drie tips voor meer website bezoekers door tweets

De impact meten van tweets op website bezoek

Het zakelijk inzetten van Twitter kan bedrijven en organisaties veel tijd (en daarmee geld) kosten. Voor veel bedrijven is Twitter niet alleen een kanaal voor dialoog met (potentiële) klanten maar ook een middel om bezoekers naar de website van het bedrijf of organisatie te trekken. In dit artikel worden drie tips gegeven om te analyseren welke tweets een goede impact hebben op het verkeer naar de website van het bedrijf of organisatie. De tips zijn gericht op het analyseren van statistieken, tweets (content) en beïnvloeders (ambassadeurs).
Lees verder.

 

LinkedIn Signal functionaliteit niet meer beschikbaar

LinkedIn Signal functionaliteit niet meer aangeboden binnen LinkedInLinkedIn Signal is vanaf eind juli niet meer beschikbaar binnen LinkedIn. De functionaliteit wordt door LinkedIn uitgezet in verband met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Meer Twitter volgers krijgen (wetenschappelijk onderzoek)zorg voor meer twitter volgers

Meer Twitter volgers krijgen is een wens van veel merken en organisaties. Georgia Tech University onderzocht de factoren die van invloed zijn om een Twitter-account te gaan volgen.
Lees verder.

 

 

 

Praktijkgids van de week: Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Met de praktijkgids leer je hoe je actief en gericht interessante tweets en relevante berichten kunt vinden die je helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten (als ondernemer of in een commerciële functie zoals bijvoorbeeld sales) of bij het vinden van een nieuwe baan via Twitter.
Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Bekijk de Praktijkgids Twitter gevorderden nu in onze webwinkel.